ВОШИ ИЗМАКАО БРЕЈК НА ПОЧЕТКУ ПЛЕЈ–ОФА: Новосађани прокоцкали 2:0 у сетовима, Карађорђе повео у четвртфиналу

Одбојкаши Војводине прокоцкали су вођство од 2:0 у сетовима и на крају су изгубили у тај–брејку од Карађорђа у првој утакмици четвртфиналне серије плеј–офа у Тополи.
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Тополчани су на крају преокренули и славили 3:2 (22:25, 24.26, 25:18, 25:22, 19:17), а Новосађанима преостаје да узврате ударац у суботу пред домаћим навијачима у малој сали Спенса и да изборе мајсторицу.

Нијансе су одлучивале у дуелу петопласиране Војводине и Карађорђа, који је у завршницу ушао са четврте позиције.

Новосађани су на тешком гостовању направили добар увод, одлично су сервирали, повели 2:0, али су потом у неизвесној борби, која се водила све до завршнице петог сета, пропустили прилику да направе први корак ка пласману у полуфинале.

Сјајно је Воша одиграла прва два сета, поготово у преломним тренуцима у завршници. У првом је после повратка из минуса од пет поена, у финишу успела коначно да преокрене, највише захваљујући одличном сервису, за који је тренер Марко Наранчић и најавио да би био један од кључних фактора за победу.

Битан је био челенџ који је Наранчић тражио после сервиса Копитића за који је судија рекао аут. У одлучујућем тренутку, „око соколово“ било је на страни Воше, на велико негодовање тренера код арбитара, па је тако режирано изједначење – 21:21.

Копитић је, међутим, одмах одсервирао још један ас и Војводина је преокренула. Одговорност је потом преузео Бајандић. Смечом је закуцао лопту у терен противника, а потом је одсервирао пројектил за још један ас (25:22) и вођство 1:0. Новосађани су у првом сету у статистику уписали пет асова.

Играла је Воша у налету у наставку. Повела је 16:9, али места за опуштање није било. Ипак, испустила је предност од 20:16. Серијом 5-0 домаћин је преокренуо на 21:20, што добром игром, што грешкама црвено–белих. Срећом, на сервис је у преломним тренуцима опет стао Копитић. На лошији пријем ривала Бајандић се снашао на мрежи и вратио предност Воши, а Копитић је потом забележио ас и донео сет лотпу – 24:22.

Уследиле су две грешке Новосађана (24:24), али им је ривал узвратио на исти начин за коначних 26:24 и Војводина се нашла на корак од победе.  

Као да су црвено–бели помислили да је утакмица добијена, па су трећи сет доста лако препустили домаћину, а уследила је резултатска клацкалица у четвртом. После неколико преокрета Карађорђе је било у бољој позицији у завршници – 23:20, коју Новосађни нису ипак могли озбиљније да угрозе и ушло се у тај–брејк.

Знају црвено–бели како се добија одлучујући пети сет пошто су ове сезоне у доста наврата на тај начин остваривали победе. Повели су 6:3 асом Бајандића, али су одмах „частили“ ривала двема грешкама па су Тополчани направили серију 7–1 за преокрет и вођство 10:7.

Стигли су домаћи и до 12:9, близу победе, али су Станковић у нападу и Рудић асом, те грешка Бојовића, донели ново изједначење (12:12). У игри поен за поен, Карађорђе је први стигао до меч лопте и то четири које је прокоцкао, а последњу, пету, коју је искористио поклонио им је Милановић сервис грешком, за коначан преокрет и победу.

Четвртфинале плеј–офа

Лидер шампионата Црвена звезда рутински је на домаћем терену одрадила посао против осмопласиране екипе Такова из Горњег Милановца – 3:0 (25:22, 25:23, 25:17). Гости су успели да одиграју егал завршнице у прва два сета, али то је било све од претњи црвено–белима.

Крагујевачки Раднички, који је као другопласирани ушао у плеј–оф, очекивано је славио над Младим радником, седмом екипом на табели – 3:0 (26:24, 25:18, 25:15). Неизвесно је било само у првом сету када су Шумадинци прокоцкали четири сет лопте. Водили су 24:20, Пожаревљани су изједначили на 24:24, али су последња два поена припали Радничком, који ће у суботу играти у гостима.


Резултати

Партизан – Спартак (С) 3:0

Раднички – Млади радник 3:0

Црвена звезда – Таково 3:0

Карађорђе – Војводина 3:2


К. Б. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести