ПОЧИЊЕ ПЛЕЈ-ОФ: Одбојкаши Војводине гостују Карађорђу – мирноћа и сервис кључ за победу (19)

Почиње плеј–оф одбојкашке Суперлиге у којој Војводина вечерас (среда) у 19 часова гостује Карађорђу у Тополи у првој четвртфиналној утакмици.
odbojka
Фото: Филип Бакић

Црвено–бели су у витрине ове сезоне у коју су ушли знатно подмлађени донели трофеј Купа Србије, вративши га у Нови Сад после четири године, као и Суперкуп.

Сада следи борба за најважнији пехар, до ког ће свакако бити и најтеже доћи.

Ове сезоне у два међусобна сусрета црвено–бели су се најпре радовали на гостовању 3:2, да би крајем фебруара Тополчани славили убедљиво у Спенсу.

– Следи најбољи део сезоне јер плеј–оф свима даје шансу – рекао је шеф стручног штаба Војводине Марко Наранчић. – Имамо тежак задатак, Карађорђе је квалитетан противник и очекује нас пуна хала. Тополчани константно играју добро, а најбоље против нас, што је разумљиво јер је доста наших бивших играча тамо. Посебно су мотивисани и против нас у Спенсу одиграли су најбољу утакмицу у сезони.

Наранчић је открио и шта је потребно за победу.

– Прецизност, добра енергија и мирноћа, уз велико самопоуздање. Морамо добро да сервирамо и удаљимо их од мреже, јер имају искусног дизача и играју најбрже у лиги. Све је у нашим рукама и верујем да можемо до полуфинала – поручио је Наранчић.

Капитен црвено–белих Жарко Кисић истакао је да се екипа није случајно нашла у плеј–офу.

– Ове сезоне победили смо много добрих екипа, условно фаворита. Верујем у тим, стручни штаб верује у нас и идемо храбро. Када играмо стабилно и када не губимо поене у серији, можемо да урадимо много, па и да преокренемо резултат, што смо и доказали. Кључ овог четвртфинала је у томе да будемо стабилни и да останемо у игри и када иде и када не иде – рекао је искусни дизач.

Млади техничар Матија Милановић сматра да је посебна драж плеј–офа што свако може сваког да победи.

– Имамо тешког ривала, који нас је добио пре неколико седмица у Новом Саду, али мислим да уз добар рад и борбеност можемо да победимо. Кључ за успех је енергија какву смо до сада имали и тада и квалитет долази до изражаја – јасан је Милановић.

Друга утакмица игра се у суботу у Спенсу, а евентуална мајсторица 2. априла.


Четвртфинале

Среда

Раднички – Мл. радник (17)

Ц. звезда – Таково (19)

Карађорђе – Војводина (19)

Партизан – Спартак (С) (20)


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести