Алисон Феликс остала без 10. злата на светским првенствима

Американка Филис Франсис освојила је златну медаљу на 400 метара на Светском првенству у Лондону.
filis frensis, tanjug ap photo david j philip
Фото: Filis Fransis, foto: Tanjug/AP Photo (David J. Phillip)

Она је са 49,92 секунди стигла до првог злата у каријери, изненадивши фавориткињу Алисон Филикс која је борила за јубиларну десету. Легендарна спринтерка на крају није стигла ни до сребра, трчала је 50,08, а престигла је и Салва Еид Насер из Бахреина са националним рекордом 50,06.

Злато у трци на 400 метара с препонама за мушкарце освојио је Норвежанин Карстен Вархолм са 48,35 секунди и направио својеврсно изненађење. Вархолм је први Норвежанин који је освојио злато на стази после 30 година и Ингрид Кристијансен 1987. године. 

Фото: Karsten Varholm, foto: Tanjug/AP Photo (David J. Phillip)

До сребра је стигао Турчин кубанског порекла Јамсани Копело са 48,49, а бронзом се окитио Американац Керон Клемент са 48,52 секунде. 
Златну медаљу у бацању кугле у женској конкуренцији освојила је Кинескиња Лијао Гонг, која је пре две године била друга у Пекингу. 

Фото: Lijao Gong, foto: FoNet/AP

Гонг је до титуле стигла хицем од 19,94 метара, сребро је припало Мађарици Анити Мартон са 19,49, а бронза Американки Мишел Картер са 19,14.

Маквала сам против себе за полуфинале 200 метара

Фото: Isak Makvala, foto: FoNet/AP

Атлетичар из Боцване Исак Маквала ипак се пласирао у полуфинале трке на 200 метара.

Маквала је до полуфинала стигао у додатној трци у којој је он био једини такмичар, а она је успедила јер му је ИААФ омогућио да накнадно трчи квалификације пошто је био 48 часова у карантину због епидемије стомачног вируса. Тркач из Боцване је због тог карантина пропустио финале на 400 метара, где је био један од конкурената за медаљу, а при том је истакао да је био саботиран.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести