Шпановић једним скоком у финале СП

ЛОНДОН: Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић пласирала се у финале скока у даљ, пошто је у квалификацијама скочила 6,62 метара.
ivana spanovic
Фото: Epa (Srđan Suki)

Тај резултат, који је осам центиматара слабији од квалификационе норме, Ивана је остварила у првој серији, а потом је збиг јаке кише која пада у Лондону одлучила да не скаче у наредне две јер пласман међу 12 најбољих није долазио у питање.

Она је на крају квалификација заузела четврто место, иза Рускиње Дарије Клишине (6,66), Американке Тијане Бартолете и Британке Лорејн Јуџин (6,63).

Финале је на програму у петак од 20:10.

Ивана: Било много хладно, следи посебна припрема

Ивана Шпановић истакла је после пласмана у финале Светског првенства да су испунили план.

Шпановићева је по веома тешким условима скакала само једном у квалификацијама, али је 6,62 било довољно за четврти резултат и место у борби за титулу у Лондону.

"Било је јако хладно и Изузетно сам задовољна што сам, како смо и планирали, са једним изведеним скоком обезбедила улазак у финале. Очекује ме специјална припрема за финале које је на програму у петак у истом термину", рекла је Шпановићева.

Најбоља српска атлетичарка је после прве серије одлучила да више не сакаче, проценивши да има скок за финале.

"Због изузетно тешких временских услова знао сам да ће резултат 6,60 метара бити сигурно довољан за финале. После рутинског првог скока од 6,62 метара рекао сам Ивани да се повуче са борилишта. Све главне конкуренткиње су се пласирале у финале", додао је тренер Обрадовић. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести