Арсовић и Вукашиновић: Једва чекамо почетак такмичења

Репрезентативке Србије у стрељаштву Андреа Арсовић и Сања Вукашиновић сутра прве од српских олимпијаца почињу своје такмичење.
Andrea Arsović i Sanja Vukašinović u Olimpijskom selu
Фото: ОКС

Српске стрелкиње сутра од 1.30 по нашем времену почињу такмичење у дисциплини ваздушна пушка.

Вукашиновић је први пут део Олимпијског тима Србије на летњим Играма, док се Арсовић прирпрема за свој трећи наступ на највећој светској смотри врхунских спортиста.

Оне истичу да су се привикле на временску разлику и временске услове који владају на стрелишту, као и да ће дати све од себе да у суботу свим навијачима у Србији пруже разлог за славље.

"Обзиром на то да имам исксутва са Олимпијских игара, знам шта ме очекује. Велика је привилегија представљати своју државу на највећем спортском такмичењу и даћу све од себе да то урадим на најбољи могући начин. Брзо смо се снашли у свим протоколима везаним за заштиту од инфекције вирусом ЦОВИД-19 и навикли се на процедуре које ћемо морати да поштујемо током такмичења", рекал је Андреа Арсовић за сајт ОКС.

Вукашиновић ће на Играма у Токију бити најмлађи члан стрељачког олимпијског тима Србије и нада се добром резултату на свом првом наступу на највећој светској спортској сцени.

"Посебан је осећај бити део Олимпијског тима Србије и проводити време у Олимпијском селу. Јединствено искуство је испред мене, желим да уживам у такмичењу, али и да остварим резултат којим ћу бити задовољна. Тренирамо од како смо стигли у Токио, навикавамо се полако на услове који владају на стрелишту и једва чекамо почетак такмичења", рекла је за Вукашиновић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести