АСС: Шпановић и Јованчевић најбољи у 2018. години

БЕОГРАД: Светска дворанска шампионка у скоку у даљ Ивана Шпановић и њен колега Страхиња Јованчевић изабрани су за најболље атлетичаре Србије у 2018. години.
strahinja i ivana, ass
Фото: Strahinja Jovančević i Ivana Španović, foto: ASS

Шпановићева, чланица Војводине, шести пут у низу добила је ово признање, док је Јованчевић, члан Црвене звезде, први пут лауреат.

Трофеј „Професор Александар Петровић“ припао је најбољем тренеру у 2018.години, Горану Обрадовићу. За најуспешнији клуб проглашен је АК „Војводина“ Нови Сад, док је АК „Панонија“ Панчево проглашен за најбољег организатора такмичења.

Фото: Slobodan Branković i Goran Obradović, foto: ASS

"Иза нас је година у којој је Ивана Шпановић освојила златну медаљу на Светском првенству у дворани и тако ушла у историју као први атлетичар наше земље који се окитио најсјајнијим одличјем на највећој атлетској смотри. Тај успех прати још 59 медаља које су освојили наши репрезентативци на међународним такмичењима током протекле године. Зато највећу заслугу за успех домаће краљице спортова имају атлетичари и њихови тренери", изјавио је председник АСС Веселин Јевросимовић на свечаности у Хотелу М.

Најбољи атлетичари по категоријама: Јована Мићић, млађа пионирка, Џемал Хасановић, млађи пионир, Немања Достанић, старији пионир, Адриана Вилагош, старија пионирка, Никола Мујановић, млађи јуниор, Ивана Илић, млађа јуниорка, Елзан Бибић, старији јуниор, Ања Лукић, старија јуниорка, Алекса Кијановић, млађи сениор, Милица Гардашевић, млађа сениорка.

Фото: ASS

Директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић је најавио бројне догађаје и новине које очекују нашу атлетику у овој години.

“Атлетски савез Србије поред националних шампионата ове године ће већ 20. фебруара организовати 4. Serbia Open Indoor Meeting. До сада је пријављено више од 100 атлетичара из преко 30 земаља Европе и света. Нама је изузетно важан наступ наше најбоље Атлетичарке Иване Шпановић која ће наступити пред београдском публиком и онда отићи на европско првенство на којем брани златну медаљу. Оно што нас после први пут очекује јесте 31. марта “Породична трка” која ће се организовати на Дорћолу. Од међународоних догађаја, организоваћемо у Краљеву на новом атлетском стадиону шампионат Балкана, а током јесени нас очекује и прво издање Сербиан маратона, са завршницом у Београдској Арени”, истакао је Бранковић, и пожелео свим спортистима успешну сезону.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести