Проглашени најбољи спортисти Сремских Карловаца у 2018: Дарко Винер и Лана Јовановић лауреати

Карловачким спортистима, који су током претходне године остварили значајне резлутате јуче су у свечаној сали Магистрата у Сремским Карловцима додељене годишње спортске награде.
karlovci
Фото: Ђ. Радивојевић

За најбољег спортисту у 2018. години проглашен је Дарко Винер, члан Стрељачке дружине Стражилово, а Лана Јовановић, чланица Карате клуба Импулс за најуспешнију спортисткињу. Титулу најбољих младих спортиста понели су Христина  Плавшић из Стрељачке дружине и Михајло Поповић из КК Импулс.

Награда за најбољи спортски клуб припала је СД Стражилово, док је Ненад Срдић из Кошаркашког клуб им систем – Стражилово проглашен за најбољег тренера. Одбојкаш ОК Стражилово Дамјан Јагодић носилац је титуле „будућа нада”, а чланица ФК Црвена звезда Санда Малешевић добитница је специјалне награде.

За животно дело награда је овог пута отишла у руке некадашњој одбојкашици Мири Ирги, коју је публика, која сваке године у великом броју прати овај спорски догађај у Карловцима, поздравила дугим, громогласним аплаузом.

Избор најбољег спортисте у Сремским Карловцима у континуитету одржава се од 2009. године. Покренуо га је Карловачки лист да би од  2017. тај посао преузео Спорстки савез општине Сремски Карловци.

Како је рекао нови председник Спортског савеза Анђелко Поповић, пред овом спортском асоцијацијом је био тежак задатак и  одговорност јер је требало добро одмерити све резултате спортиста. С друге стране, напоменуо је Поповић, изабрати најбоље била је уједно и велика част јер је међу кандидатима било европских, првака Србије и Војводине.

У име локалне самоуправе, уз чију помоћ је свечана додела спортских награда  организована, председник општине Ненад Миленковић честито је лауреатима  и пожелео још боље успехе у 2019. години.

„Спорт је веома  битан сегмент живота у општини као што је карловачка, која има мање од 9.000 становника“, рекао је Миленковић.

„Што је мања средина то је значај спорта већи. Сигуран сам да ће Спортски савез на челу са Анђелком Поповићем дати змајац у развоју целокупног спорта, а локална самоуправа ће настојати у сарадњи са покрајинским и републичким институцијама да допринесе реализацији идеје да се подигне спортска дворана у Карловцима.“

З. Мл.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести