АСС: Шпановић и Јованчевић најбољи у 2019. години

Атлетичари Ивана Шпановић и Страхиња Јованчевић проглашени су данас за најуспешније сениоре у 2019. години у избору Атлетског савеза Србије (АСС).
najbolji atleticari
Фото: АСС

Најуспешнији атлетичари по осталим категоријама: најуспешнија млађа пионирка Саима Мурић, најуспешнији млађи пионир Филип Чарнописки, најуспешнији старији пионир Никола Костић, најуспешнија старија пионирка Адриана Вилагош, најуспешнија млађа јуниорка Ивана Илић, најуспешнији млађи јуниор Томислав Исаиловић, најуспешнија старија јуниорка Ивана Ђурић, најуспешнији старији јуниор Милош Малешевић, најуспешнија млађа сениорка Милица Гардашевић, најуспешнији млађи сениор Елзан Бибић.

Педседник АСС Веселин Јевросимовић истакао је да је претходна година била једна права спортска.

"Напорна, динамична, и врло успешна. Част ми је да вам кажем да су током 2019. године наши атлетичари освојили чак 60 медаља на међународним такмичењима, 22 златне, 14 сребрних и 24 бронзане. Посебно бих истакао две европске медаље освојене почетком марта у дворани на Првенству Европе у Глазгову. Наша Ивана Шпановић је још једном доказала супериорност у својој дисциплини и поново одбранила злато. Атлетски савез Србије очекивао је да Страхиња Јованчевић заблиста у сваком моменту и његова бронзана медаља за нас није била изненађење", рекао је Јевросимовић на свечаности.

Он је истакао да је можда најзначајнија ствар у претходној години за АСС било што је Београд изабран за домаћина Светског атлетског првенства у дворани 2022. године.

Трофеј професора Александра Петровића за најуспешнијег тренера добио је Горан Обрадовић из АК Војводина Нови Сад, а за најуспешнији атлетски клуб проглашен је АК Партизан 1945.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести