Бабић и Пиперски уочи Златне рукавице: Трофеј остаје код нас

БЕОГРАД: Капитен боксерске репрезентације Србије Владан Бабић и селектор Милан Пиперски, уочи престижног турнира "Златна рукавица", поручили су да ће учинити све да трофеј остане у рукама српских боксера.
vladan babic

Бабић брани трофеј освојен прошле године у Нишу и верује да наредног викенда у Панчеву може да понови успех.

Последњих месец дана сви само размишљамо о том турниру, ја можда и највише јер сам прошле године освојио трофеј, па имам ту дужност да пробам да одбраним. Стварно ми је част што ћу да донесем "Златну рукавицу" на турнир и да се максимално потрудим да је поново понесем кући јер је то свакако највреднији трофеј који имам на полици, рекао је Бабић Танјугу.

Он је додао да је екипа, упркос проблемима са повредама и вирусима, максимално мотивисана.

Домаћи терен је увек предност, па ћемо увек моћи неког да изненадимо, мада је конкуренција можда и најјача у претходних пет година откад ја учествујем, Нека буде пет финала и једно три злата, као капитен бих био задовољан, истакао је Бабић.
Селектор Пиперски каже да нема дилеме да је ова "Златна рукавица" најјача у последњих 20 година и да је због тога одговорност још већа.

Фото: Tanjug (video)

На завршним смо припремама, овај пут у ширем саставу како би сви добили шансу. Срећа нам није наклоњена јер имамо доста повређених репрезентативаца, па ћемо бити мало ослабљени, поручио је Пиперски.

Према његовим речима екипа тренутно ради заједно са боксерима из Италије, Молдавије, Алжира и Украјине.

Турнир ће бити тежак, веома квалитетан. Србија ће наредних дана бити центар бокса у Европи. Не бих да будем претенциозан, али верујем да ће момци достојно репрезентовати нашу државу. Очекујем неколико финала, домаћи терен је предност, али опет, све ће се одлучити у рингу. Циљ је да "Златна рукавица: остане код нас и имамо што више финала, закључио је Пиперски.

Турнир "Златна рукавица - Меч шампиона" одржаће се у Панчеву, борбе почињу у четвртак, а финале је наредне суботе.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести