Боксери Војводине на државном шампионату: Прилика за доказивање

Првенство Војводине у Шиду, у свим узрасним категоријама, још једном је потврдило да Војводина спада у сам врх покрајинског бокса.
bokserke Iva Bijelic, Dragana Jovanovic, zeljana Amidzic i Sara Hornjak
Фото: Ива Бијелић, Драгана Јовановић, Жељана Амиџић и Сара Хорњак, фото: БК Војводина

Од 19 такмичара овог клуба њих 16 узело је медаље (5 злата, 8 сребра и 3 бронзе), док ће преостала три борца бити у прилици да за две седмице донесу још три одличја. Наиме, сениорима Назифу Сејдију и Душану Прици, који су остварили по две победе, и омладинцу Војиславу Бјелици (једна) остало је још да боксују финале и прилика да се оките одличјима.

- Сви борци које смо повели на Првенство Војводине освојили су медаље и за сада смо међу водећим по броју одличја. Наши борци на најлепши анчин су презентовали клуб и Нови Сад. Највише смо поносни на оне који су дошли до најсјајнијег одличја, ту мислим на сениора Милоша Јовановића, омладинца Стефана Лукића, кадеткиње Драгану Амиyић, Драгану Јовановић и Анђелу Илић. Наши боксерин Сејди, Прица и Бјелица имају прилику за још три злата, остало им је да боксују финале, јер они нису завршили такмичење пошто их је било више у категорији. Још једном се показало да наше определење да се окренемо у раду са нашом децом даје резултате - рекао је тренер Војводина Јован Ружић.

Од данас до суботе у Сомбору се одржава Првенство Србије на коме ће учествовати 13 такмичара из Војводине.

- Покрајинско првенство је била одлична увертира за Државни шампионат, а освојене медаље добар подстрек за предстојеће такмичење. Надам се да ћемо се из Сомбора вратити са неколико медаља. Мало је незгодно што су два првенства, покрајинско и државно, тако близу, па нисам сигуран колико ће млади борци успети да се одморе и припреме за нове изазове – казао је Ружић. 

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести