Боксери Војводине селе се у своју салу: Положили испит из хуманости

Спортски живот полако се враћа колико-толико  у нормални колосек, од јуче је дозвољено и тренирање у затвореном простору, што је обрадовало и боксере Војводине, који су и у време пандемије били изузетно активни.
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

- Чланови нашег клуба редовно су тренирали у кућним условима, а план рада им је доставио тренер Јован Ружић. Чим је дозвољено да се тренира на отвореном наши такмичари су почели рад на Ђачком игралишту, а од данас се селе у нашу салу на Спенсу - рекао је први човек клуба Милан Козомара.

О наставку такмичарских активности још нема одлуке.

- Још нема препоруке о наставку такмичења. Остале су још квалификације за Европско првенство за млађе селекције, где Војводина има неколико представника: Огњена Ђурђева, Назифа Сејдија, Бојане Драгићевић, Драгане Јовановић, Жељане Амиyић и Бојана Драгићевића. Такође, остало је и финале државног првенства, које је требало да се заврши у марту.

Чланови Војводине, од такмичара до управе, били су ангажовани у хуманитарном раду током ванредног стања.

- Од првог дана ванредног стања одазвали смо се на позив Спортског савеза и Управе за спорт и омладину Новог Сада и ставили се на располагање отаyбини, која се нашла у изузетно тешкој ситуацији. Као што дајемо максимум за свој клуб, тако смо били на изузетно високом нивоу и у помоћи нашим суграђанима. Током 24 сата смо учествовали у акцијама, свакодневно смо старије суграђане снабдевали намирницама, дезинфиковали смо објекте и били учесници и других акција. Војводина је показала да је увек уз свој Град и суграђане. Овом приликом захвалио бих се нашим члановима Јовану Ружићу, Војиславу Бјелици, Милици Башић, Огњену Ђурђеву, Назифу Сејдију, Живку Петровићу, Драгани и Жељани Амиyић и Милани Живковић – рекао је Козомара.  

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести