БОКСЕРСКИ СВЕТ У ВРБАСУ: Ускоро 8. Куп нација, Србија са 12 учесника, очекују се такмичари из више од 20 земаља

Куп нација у боксу за јуниоре и јуниорке одржаће се од 7. до 12. маја у Врбасу, а пријаве за осмо издање овог такмичења за учеснике из других земаља трају до 20. априла.
с
Фото: БК Чарнок

На „мини првенству света“ које ће се и ове године одржати у срцу Бачке очекује се долазак младих боксера и боксерки из више од 20 земаља.

На једној од највећих спортских манифестација у свету, Србију ће представљати 12 такмичара. Финалне борбе одржаће се 12. маја. Жреб је заказан за 7. мај, а борбе ће почети дан касније. Такмичари ће се надметати у 12 категорија. Сви мечеви одржаће се у Великој сали Центра за физичку културу „Драго Јововић“.

Врбас је одувек важио за град спорта и препознатљив је по европским, светским и олимпијским првацима и освајачима златних медаља на свим шампионатима.

Борбе у рингу у Врбасу биле су веома популарне између шездесетих и осамдесетих година. Захваљујући Купу нација у боксу врбаска општина, пре осам година вратила се на стазе старе славе.

Фото: БК Чарнок

– Иако је иза нас велико искуство у оганизацији, сваке године имамо трему пред овако важно такмичење, јер желимо да репрезентативце из свих делова света угостимо како доликује и да се, пре свега, лепо осећају у нашем граду – рекао је  један од организатора Осмог купа нација  Игор Шкундрић. – Желимо  да напунимо салу, да навијамо и бодримо наше репрезентативце. Организатори турнира су Боксерски клуб „Чарнок“, Боксерски савез Србије и локална самоуправа без чије подршке ову манифестацију не би било могуће одржати. Очекујемо да нам се придруже и јавна предузећа и установе, привредници, организације и удружења грађана са подручја врбаске општине.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести