Боровчанин једногласно изабран за председника БСС

БЕОГРАД:  Некадашњи шампион Европе у WBO верзији и четврти боксер света Ненад Боровчанин једногласно је данас изабран за председника Боксерског савеза Србије (БСС).
Дневник/Ф. Бакић/Ненад Боровчанин
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Ненад Боровчанин

Боровчанин је добио глас од свих 47 делегата, а његов заменик у наредном четворогодишњем мандату биће Милош Гобељић.

У првом обраћању на новој функцији Боровчанин је истакао да ће приоритет бити активирање бесплатне школе бокса на територији целе Србије, едукација тренера да стварају боксерске шампионе, али, пре свега добре људе и поштене и радне грађане Србије.

Даље, повратак српског бокса на међународну сцену, да као некада наши боксери буду "страх и трепет" на Светским и Европским првенствима, Олимпијским играма.

"Да речи нису празне, већ од 1. новембра наша репрезентација, након три године паузе, иде на тронедељне припреме за велико и изузетно значајно такмичење које нам следи на националном нивоу "Златну рукавицу" у Београдској арени 25. новембра. Велика захвалност председнику Александру Вучићу на подршци и обезбеђеним условима, како би ово некада престижно такмичење поново угледало светлост онакву каква је красила пре пар деценија. Велика захвалност јер без државе бокс не може на шампионски врх", изјавио је Боровчанин.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести