ДРУГОЛИГАШКИ ФУТСАЛ КАРАВАН Новобечејци играју дерби

Већ у првом колу другог дела игра се дерби, другопласирани Коњарник ће данас(17.30) угостити трећепласирану Тису из Новог Бечеја.
Fudsaleri iz Bečeja  foto:V. Jankov
Фото: Фудсалери из Бечеја фото:В. Јанков

После два и по месеца паузе, овог викенда стартује друголигашки футсал караван. Већ у првом колу другог дела игра се дерби, другопласирани Коњарник ће данас(17.30) угостити трећепласирану Тису из Новог Бечеја. Обе екипе имају по 21 бод, само бод мање од лидера Ивањице. Ништа мање није важан окршај крај Тисе где Бечејци дочекују Бањицу(понедељк, 18). Домаћин је шести са 16 бодова, а Београђани су степеници испред са два бода више.

- Кад бисмо ми могли да бирамо кад да стартује наставак сезоне, сигурно не бисмо изабрали овај термин. Играчи су играли на бројним турнирима, што нас је спречило да организујемо припреме. Многи футсалери играју и фудбал, што значи да су у пуном тренажном процесу и ноге су им тешке. Али, надамо се да су у сличном проблему и остали. Знамо да ће навијачи Коњарника направити паклену атмосферу у дворани Шумице и да ривал има дужу клупу, али су квалитет и искуство на нашој страни. Важно је да добро отворимо утакмицу - рекао је тренер новобечејске Тисе Иван Блажин.

Банаћани не могу да рачунају на Чачића, који је у последњем лањском окршају против Ивањице поцрвенео, док је Томчић неизвестан због приватних обавеза.

Бечејцима ће бити лакше зато што играју пред својим навијачима, али ће против себе имати физички изузетно спремну екипу. Имали су момци са Тисе две провере и обе су завршене идентичним резултатом - 5:4, од зренинанког САС-а су изгубили, а Летећег Холанђанина из Врбаса су победили.

- Немамо повређених, али нам је Арваји био болестан, Кораћ није могао да дође на трениге због обавеза на радном месту, Дабижљевић се жалио да је уморан од тренинга на фудбалу... Речју, иако смо имали две провере, не знамо тачно колико нам је екипа спремна. С друге стране, имамо информације да је Бањица вредно радила и да су физички спремни, али знамо и то да  их је ове зиме напустило неколико играча. Све је отворено, а уз подршку са трибина могли бисмо да стигнемо до прве победе у наставку, и поред свих нејасноћа - оптимиста је помоћни тренер Бечејаца Горан Страјнић.

Пошто су Бечејци ангажовали голмана Милоша Лазовића, имаће шеф стручног штаба Игор Шошо сигуран пар чувара мреже, јер ће и Сава Вадаски бити на располагању. Охрабрујућа чињеница је и то да је Стефан Кораћ на кикиндском турниру био најефикаснији играч,а стигао је и проверени футсалер Борис Бодоњи, па има места оптимизму у редовима момака са Тисе.                                            

В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести