Државно сениорско првенство у стоном тенису: Шампиони Ивор Катић и Андреа Тодоровић

Нови Сад био је домаћин сениорског првенства у стоном тенису. Шампиони Србије у појединачној конкуренцији су Ивор Катић из новосадског Радничког и Андреа Тодоровић, Новосађанка која ове сезоне игра у Француској.
andrea todorovic zlato
Фото: Андреа Тодоровић (злато), фото: Приватна архива

Тодоровићевој је ово четврта титула,  у финалу је савладала Изабелу Лупулеску из СТК Нови Сад, док је Катић први пут освојио титулу, а у финалу је био бољи од Кристијана Халаса из суботичког Спартака.

Треће место су освојили Суботичан Стефан Костадиновић и Зрењанинац Илија Мајсторовић уконкуренцији мушкараца. Изненађење је елиминација актуелног првака и олимпијца Димитрија Левајца, кога је у четвртфиналу савладао Ивор Катић. Код жена, Тијана Јокић из СТК Нови Сад и Анета Максути из СТК Панонија морале да се задовоље трећим местом.

Фото: Ивор Катић, фото: Приватна архива

Ивор Катић је осим злата у синглу исто одличје освојио и у дублу са саиграчем Бојаном Црепуљом, уз бронзу у мешовитом пару са Анетом Максути. Код жена, најсјајнија је Тијана Јокић, која је осим бронзе у синглу освојила двоструку титулу у паровним дисциплинама са Сабином Шурјан и са Димитријем Левајцем.

Први пут најбољи сениори  су се борили и за новчану награду. Технички организатор СТК Нови Сад је, уз помоћ спонзора ДДОР осигурања, обезбедио наградни фонд од 100.000 динара, који је подељен освојачима медаља.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести