Стони тенис: Новокнежевчанке за мајсторицу, Новосађанке за титулу (19.00)

Стонотенисерке Новог Сада повеле су у финалној серији над Обилићем из Новог Кнежевца и дошле на корак до четврте узастопне титуле.
Surjanova i Radonjiceva/M. Ristic
Фото: М. Ристић/У првој утакмици у Новом Саду Шурјанова била успешнија од Радоњићеве

Новосађанке су на свом терену слабо почеле меч, десио се неочекивани пораз Рускиње Новикове од Вигњевићеве, али су касније Сабина Шурјан с две победе, те Лупулескуова и Новикова решиле без проблема своје мечеве(4:1).

Бориле су се Банаћанке, после вођства имале су шансу и у другом сусрету, али пораз Максутијеве од Лупулескове најавио је потпуни преокрет и славље екипе тренера Слободана Стојанова.

Други сусрет играће се данас у Кањижи од 19 часова, очекује се неизвеснија борба због домаћег терена Новокнежевчанки, али су Новосађанке због прве победе реално ближе титули. Неће им бити лако, јер ће Новокнежевчанке дати све од себе  настојању да изборе мајсторицу.

- Очекивали смо тежак дуел, десило се да је наша Рускиња изгубила, али су остале играчице одиграла према очекиваљу и победа нам није измакла.Резултат од 4:1 звучи убедљиво, али није било тако стићи до тријумфа. У другом мечу нас очекује тежи задатак, Обилић ће се појачати Румунком Драгоман, али знамо шта да очекујемо. Ако успем у првом делу меча да избегнем дуел Новикова – Вигњевић верујем да ћемо бити веома близу титулу – рекао је тренер Новосађанки Слободан Стојанов.

Изабела Лупулеску је после пет сетова добила Анету Максути, прву звезду тима из Баната.

- Није било онако како смо очекивале, изненадио нас је први меч, Новикова до сада није изгубила, па је то био мали шок јер није свеједно када се изгуби на старту. После смо дале максимум и завршиле посао према очекивању. Реванш ће бити доста тежи, биће неизвесније, али борићемо се као и до сада и надам се победи – најавила је Лупулескуова. Новокнежевчанка Драгана Вигњевић се нада да ће данас пресудити домаћи терен.

- Први меч је био изненађење, добро сам одиграла. Иако је било 4:1 за Нови Сад, мислим да нам је победа замало измакла. Други меч је био пресудан, да смо повеле 2.0, било би све другачије. Данас иамо предност домаћег терена и наше публике,надам се да ћемо победити и продужити финалну серију – казала је Вигњевићева.

Ако Новокнежевчанке данас тријумфују играће се мајсторица у Новом Саду, 31.маја, од 18 часова.   

М. Ристић

ПРВА ФИНАЛНА УТАКМИЦА

Нови Сад – Обилић Алева 4:1

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 200, судије: Живановић и Ђорђевић.

Новикова – Вигњевић 2:3 (-3, 7, -7, 7, 5), Лупулеску – Максути 3:2 (-11, 7, 7, -5, 6), Шурјан – Радоњић 3:1 (7, -9, 5, 1), Новикова – Максути 3:0 (4, 6, 9), Шурјан – Вигњевић 3:1(9, 11, -3, 3).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести