Ејоф: Нина Станисављевић сребрна

Пети такмичарски дан на ЕЈОФ-у су спортисти Србије почели обарањем рекорда овог такмичења.
Nina Stanisavljević/OKS
Фото: Олимпијски комитет Србије/Нина Станисављевић

Пливачица Нина Станисављевић је у дисциплини 50м краул временом 25,64 оборила рекорд ЕЈОФ-а у тој дисциплини. Након квалификационе трке и уласком у полуфинале, као трећепласирана је ушла у финале.

У коначном пласману заузела је 2. место и сребрну медаљу. У истој дисциплини је наступила Тања Поповић, која је у квалификацијама заузела 12. место временом 26,43.

Теа Ћулибрк је трку на 800м завршила на 23. месту са резултатом 9:20.76. Нина Станисављевић је наступила и у финалу на 100м прсно и у коначном пласману заузела 6. место са резултатом 1:11,14.

Наша женска штафета 4 x 100м краул је дисквалификована у квалификацијама.

После трка на 50м краул, Нина је рекла да је пресрећна, презадовољна оствареним резултатом и да јој је у смањивању треме коју је имала пре финалне трке много помогао њен тренер.

Фото: Nina Stanisavljević/OKS

Џудисту Андрију Стошић је у првом колу ипоном елиминисао Старавоитау из Бугарске.

Атлетичари су завршили наступе на ЕЈОФ-у трком на 3000м коју је Алекса Милановић  завршио резултатом 9:15.05 и наступом Ксеније Опанковић у финалу. Обоје су у коначном пласману заузели 8. место. Женскаштафета је дисквалификована у квалификацијама због неправилне измене палице.

Мушка кошаркашка репрезентација је у полуфиналној утакмици коју су играли против репрезентације Турске претрпела и први пораз. Меч је завршен резултатом 70:82, а наши кошаркаши ће се за 3. место и бронзану медаљу борити сутра са репрезентативцима Француске који су у другом полуфиналном мечу поражени од екипе Шпаније.

Данашњи такмичарски дан завршила је мушка рукометна репрезентација која је у разигравању од 5. до 8. места изгубила од Словеније резултатом 24:22.

Наши репрезентативци ће се сутра са селекцијом домаћина борити за 7. место на ЕJОФ–у.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести