ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У БОКСУ У БЕОГРАДУ: Вељко Ражнатовић и Вахид Абасов донели победе Србији

Прва сесија четвртог дана такмичења на Првенству Европе у боксу за сениорке и сениоре 2024. које се одржава у београдској хали „Александар Николић“ била је у знаку два српска репрезентативца Вељка Ражнатовића и Вахида Абасова који су извојевали победе за Србију.
1
Фото: Вељко Ражнатовић, фото: БСС

Најпре је у рингу А до пласмана у четвртфинале стигао Абасов, који брани злато освојено у Истанбулу пре две године. Сјајан почетак шампионата „Старог континента“ за српског шампиона који је забележио победу против Грка Коровеисиса Анастасиоса у категорији до 67 кг. Наредни меч у коме победа доноси бронзу Вахид боксује против Мађара Рафаела Бузе. Абасов ће Србију представљати и на Олимпијским играма у Паризу, а пласман на највећу смотру најбољих спортиста света издејствовао је 2023. на Европским играма у Пољској.

- Борба је била добра, хтео сам да покажем противнику у каквој сам форми. Задовољан сам и надам се да ћу из дана у дан бити све бољи и бољи. Конкуренција је доста јака и могуће да ћу у наставку боксовати са доста јаким боксерима који имају богату каријеру, али бићу максимално спреман – рекао је златни српски боксер Абасов.

Фото: Вахид Абасов, фото: БСС

Уследио је меч српског бокс ратника Вељка Ражнатовића у категорији до 86 кг где је у великој борби и одличној партији стигао до тријумфа над Естонцем Асом Стивеном. У наредном мечу Ражнатовић ће се борити за улазак међу четири најбоља и тиме за осигурану бронзу, а противник ће му бити Молдавац Чириаков Андреи.

- Доста је био чудан противник, покушао је да ми намести неке замке, али му нисам дозволио да ме пређе. Пробао је да ме јаше након чега сам га оборио и добио сам опомену од судије. Ово је наш ринг, ово је Србија и морамо да се покажемо у најбољем светлу. Публика ми је доста помогла јер ме је бодрила максимално. Хтео бих да се захвалим прво Богу што ми је дао снаге, а онда свима који су ми пружили шансу да се покажем. Дајем вам реч да ћу узети медаљу за Србију, не знам које ће боје бити, али ћу је освојити. Позивам све људе да дођу да нас бодре и буду сведоци писања историје – истакао је српски бокс репрезентативац Вељко Ражнатовић.

Назиф Сејди је у категорији до 63,5 кг био бољи од Уса Јигита из Турске.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести