Футсалери Бечеја 2003 још се траже нове играче

После неколико успешних сезона у елити и освојеног трофеја у Купу Србије 2015. године, футсалери Бечеја 2003 накратко су били у регионалним лигама. Међутим, минуле сезоне су се прошетали Војвођанском лигом и изборили повратак у савезни ранг такмичења, Другу лигу Србије.
S prozivke futsalera Bečeja 2003 foto:Dnevnik.rs/ V. Jankov
Фото: С прозивке футсалера Бечеја 2003 фото:Дневник.рс/ В. Јанков

С обзиром на то да су 13. августа почели с припремама за нови играчки и организациони изазов, очито је да у редовима Бечејаца нису сујеверни.

- Ово  је мали фудбал, али нам се терен “проширио“, јер ћемо играти од Суботице до Бујановца - с осмехом на лицу каже шеф стручног штаба футсалера Бечеја 2003 Горан Страјнић. - Очекује нас напорна сезона, морамо се добро припремити, а за то имамо месец дана на располагању. Охрабрење је то што смо задржали комплетан играчки фонд из минуле сезоне, коју смо на маестралан начин завршили. Сада је пред нама знатно јачи такмичарски серијал и неопходна су нам појачања. Из овдашњег великог фудбала приступили су нам Миросалав Вендер и Лазар Дабижљевић, а из Србобрана смо довели Срђана Голуба и Марка Секулића. У разговорима смо и с двојицом искуснијих играча да нам помогну, али још је неизвестан епилог.

Такмичарска пауза искоришћена је за организационо јачање клуба. Поред Горана Страјнића, у стручном раду су ангажовани Горан Божичић и Дејан Каприш, док ће с омладинцима и даље радити Сава Вадаски. Ускоро се очекује и именовање новог председника клуба. Првенствена трка с 12 клубова почиње другог септембарског и трајаће до четвртог новембарског викенда. Наставак првенства заказан је за 15. фебруар и трајаће до 29. априла 2019. године.

- С омладинцима имамо довољно играча да на сваком тренингу можемо, уз остали рад, да међусобно спарингујемо. Али, требаће нам и контролне утакмице с клубовима сличног профила. Већ сада је јасно да ћемо одмерити снаге с најближим САС-ом из Зрењанина, а ускоро ћемо знати и имена осталих ривала. Ваља се што боље припремити, како би од старта могли да испунимо циљ, а он се своди на то да будемо у групи екипа које ће избећи опасну зону - закључио је Горан Страјнић.                              

 В. Јанков

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести