Гејо: Жал због Токија, једва чекам нови олимпијски циклус

БЕОГРАД: Репрезентативка Србије у спортском пењању Сташа Гејо изјавила је да, упркос медаљама на шампионату Европе, остаје жал што није успела да се квалификује за Олимпијске игре у Токију наредног лета.
gejo
Фото: Танјуг (видео)

На недавно завршеном првенству у Москви, Гејо је освојила бронзану медаљу у болдер дисциплини, а потом је у комбинацијама заузела друго место, иза Рускиње Викторије Мешкове, узевши сребро, али је остала без олимпијске визе.

"Иако је остао горко-сладак укус након Москве, доказала сам себи да је уложени рад у претходном периоду и те како вредео и све се вратило освајањем медаља. Коначно сам се вратила у интернационални такмичарски спорт и то са одличним резултатима што ме јако радује. Једва чекам следећу сезону", рекла је Гејо у интервјуу за сајт Олимпијског комитета Србије (ОКС).

Истиче да је урадила све што је било до ње како би се пласирала на Олимпијске игре.

"Веома ми је жао што нећу путовати у Токио, али то је и сплет непредвидивих околности. Правила такмичења, резултата других такмичарки које чак и нису биле моје директне ривалке. Наступала сам међу првима, па крају ништа није било у мојим рукама и све је зависило од других такмичарки. Немам много времена да жалим, једва чекам нову сезону и почетак новог олимпијског циклуса".

У Москви је наступала након дуже паузе због повреде, али српска репрезентативка истиче да јој то није смањило амбиције и да је план свакако био освајање медаље.

"Ишла сам на освајање прва три места и на медаљу наравно, без обзира на све. Пред такмичење имала сам прилику да тренирам са такмичаркама из Немачке. Ту сам видела да сам се вратила у ритам, да сам у форми и ту сам вратила себи самопоуздање. Желела сам да освојим златну медаљу у болдеру, али мислим да сам била чак и превише самоуверена и да ми је то одмогло, колико год да чудно звучи. У финалу квалификација сам спознала своју грешку и много боље ушла у такмичење", истиче Гејо.

Како је болдер дисциплина у којој се најбоље сналази, каже да ће у 2021. години фокус бити на томе да постане још боља у њој.

"Следеће године ћу се више посветити болдеру, што због моје личне сатисфакције, што због тога да бих напредовала у дисциплини која је моје најјаче оружије. Радићу такође и на физичкој спреми, јер ће на ОИ у Паризу у конкуренцији остати болдер и тежинска дисциплина, док ће брзинска дисциплина постати засебна, Надам се да ћу већ првом приликом остварити норму за Париз 2024. године", закључила је Гејо.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести