Горан Ристић, тренер хокејаша Војводине: Борба за опстанак нашег спорта

НОВИ САД: Поразима од Црвене звезде у финалу домаћег првенства, хокејаши Војводине завршили су сезону.
g
Фото: Privatna arhiva

Новосађани су, као и прошле године, изгубили двомеч од београдских црвено-белих, који су тако остали шампиони. У првом сусрету у главном граду Србије, Београђани су славили 6:1, док је у реванш утакмици у Новом Саду резултат регистрован резултатом 5:0, такође у корист новог-старог првака Србије. Разлог је тај што су врата за кажњене играче гостију била пробијена у другој трећини и због тог пропуста домаћин је кажњен.

Другу утакмицу смо добро отворили, али онда је кренуо пад. Нисмо искористили два играча више, затим смо примили брза два гола у другој трећини и то је довело до краха. На несрећу, десио се и тај пех с вратима, а срамотно је то да институција као што је Спенс не може да реши тај проблем који постоји још од прошле сезоне. И поред наших молби, они то нису санирали, па смо морали ми да крпимо врата, што није било добро решење. Да смо наставили утакмицу, верујем да бисмо преокренули и победили, рекао је тренер Војводине Горан Ристић.

Први стручњак Новосађана је додао да би разумео такву одлуку судија да је ледена сала у Спенсу у рукама новосадског клуба.

„Имамо највећу халу у целом региону, али услови за тренинг и њено одржавање су катастрофални. Чини ми се да имамо једну од најгорих ледених плоча, а то није до нас, већ до људи из Спенса који раде или, заправо, не раде свој посао. Желим овим путем да апелујем на надлежне да се запитају да ли треба да брукају град, односно да ми као клуб улажемо толике напоре да овај спорт у Србији и Новом Саду опстане, а да друге то уопште не занима“.

Што се тиче следеће сезоне, план је да се сачува окосница базирана на младим играчима.

Једна од најмлађих сениорских екипа смо у региону. Желимо да задржимо ту младост, а планирамо да доведемо и неке играче из јуниорске словеначке лиге. С њима и с два добра странца верујем да наш клуб има шансе, не само у домаћем првенству, већ и у Интернационалној хокејашкој лиги (ИХЛ) да буде међу прве четири екипе. Направили смо, такође, велики помак у раду с млађим категоријама. Обучавамо доста деце и чим будемо имали већи број играча, клуб ће боље финансијски функционисати, пошто нећемо морати да ангажујемо странце, већ ћемо се базирати на домаћим играчима, каже Ристић.

Пандемија коронавируса је погодила све спортове, а међу најугроженијима био је управо хокеј на леду.

Одиграли смо мали број утакмица, било је паузе и од по месец дана, што никако није добро за играче који треба да одржавају форму. Да није било младог тима Звезде – Ред тима, такмичење би било доста незанимљивије. Надам се да ћемо наставити са ИХЛ-ом и да ће се вратити публика, јер без навијача све ово није исто, истакао је Ристић.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести