ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА МИЛАН ЂУРИЋ ПОСЕТИО НОВОСАДСКЕ ПАРАСТОНОТЕНИСКЕ КЛУБОВЕ: Бољи услови за још боље резултате (Фото)

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић у пратњи Огњена Цвјетићанина, члана градског већа за спорт и омладину посетио је новосадске парастонотениске клубове на тренингу у стонотениској дворани на Спенсу.
1
Фото: Г. Маленовић

Наиме, пет парастонотенисера из три новосадска клуба - Спин, Тврђава 021 и Неос освојило је осам медаља у синглу, дублу и миксу (две златне, три сребрне и три бонзане) на Европском првенству. Из Спина су то Борислава Перић Ранковић, Нада Матић и Митар Паликућа, из Тврђаве 021 Младен Ћирић и из Неоса Ана Првуловић.

Градоначелник Милан Ђурић је истакао да је ово највећи успех српског парастоног тениса.

- Мало смо променили концепт. Ми смо ишли и упосету шампионима, а не да само шампиони долазе у посту и њиховој Градској кући. План је Огњену Цвјетићанину, члану градског већа задуженом за спорт и мени да обилазимо клубове и шампионе. Ево ово је почетак, наши парастонотенисери из Новог Сада освојили су осам одличја и седми су у укупном билансу на Европском првенству, што је изузетан успех. Ми као град настављамо да помажемо и финансирамо све клубове, па тако и клубове особа са инвалидиететом, као и Спину из кога долази највећи број параолимпијаца. Важно је да улажемо у спорт, јер након успеха и освојених медаља појави се и већи број деце да тренирају и то је добро за будућност. Жао ми је што троје Спиноваца, Беба, Митар и Нада размишљају да оду у заслужену пензију. Надам се да неће бити нагле смене генарције, било би лепо да до тога дође постепено и да даље освајјау медаље и да се налазимо на њховом терену, да их обилазимо, да чујемо шта им је све потребно како би имали што боље услове за рад - казао је Ђурић.

Фото: Г. Маленовић

Златко Кеслер, тренер у новосадском Спи9ну и селектор парастонотениске репрезентације истако је да је леп гест што је градоначелник, заједно са чланом градског већа за спорт посетио новосадске клубове.

Фото: Г. Маленовић

- Од девет играча који су освојили медаље на Европском првенству чак осам је из Новог Сада, уз Горана Перића из Зрењанина. Градоначелник нам је већ много помогао, а обећао је да ће нам још помоћи, како бисмо имали што боље услове за рад на Спенсу. Обећао је да ће се решити промет климатизације у сали, а летос је помогао да тренирамо у СТК Академји на Камењару где постоји климатизација. Надамо се и даље доброј сарадњи, јер је обострана жеља да дође да тренира што више нових младих играча и да после Параолимпијских игара у Паризу кренемо са неким новим клинцима, поред ових искусних, да не би дошло до нагле промене смене генерације у репрезентацији - катао је Кеслер.

Текст и Фото: Г. Маленовић

Фото: Г. Маленовић
Фото: Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести