Игор Беретић: И млађе селекције почеле рад 

После сениора Пливачког клуба Војводина који су у базен ускочили пре две седмице почеле су да тренирају и млађе категорије. Све групе раде на Клиси у редовним терминима, као и пре паузе коју је проузроковала пандемија коронавируса.
Ф. Бакић/Чаба Силађи од понедељка на Кошутњаку
Фото: Ф. Бакић/Чаба Силађи од понедељка на Кошутњаку

– Почели су са тренинзима и јуниори и старије и млађе такмичарске групе. Сви раде осим школе пливања. Чекамо да се пролепша време и да почну са радом отворени базени Спенс и Сајмиште. Тада ћемо се поделити и неке групе ће тренирати на једном, а неке да другом базену. За сада временске прилике нису најпогодније, иако је почетак јуна, али надамо се да ће се ускоро побошљати – истакао је тренер сениорског тима Војводине Игор Беретић.

Пливачи су на самом почетку, сениори су ушли у трећу седмицу тренинга, а млађе категорије су тек “упалиле моторе”. Биће потребно доста времена да се сви врате у форму.

– Доста споро све иде, али и нигде не журимо. Бићу срећан ако се до 1. септембра врате на ниво од 5. марта, када су престали да тренирају – рекао је Беретић.

Од међународних такмичења у овој години преостало је само Европско првенство у малим базенима, које ће се одржати од 7. до 12. новембра у Казању. Још увек је рано да се прича о учествовању српских репрезентативаца на тој смотри, јер у овом тренутку није реално правити неке дугорочне планове. Војводина има двојицу пливача са испуњеном А олимпијском нормом. Сигурни путници за Токио следеће године су Чаба Силађи (100 метара прсно) и Вук Челић (800 м слободно). Њих двојица ће и бити на припремама репрезентације од понедељка.

– Окупићемо на Кошутњаку у Београду сениорске репрезентативце и најистакнутије јуниоре. Припреме ће трајати од 8. до 20. јуна. Не могу да кажем да су то припреме за предстојећу сезону, јер је нема, већ су ово припреме враћања у форму. Од чланова Војводине тамо ће бити Силађи и Челић, као и Стефан Шорак, Алекса Бобар, Милица Опачић и јуниор Борис Лачански – истакао је Беретић, који је и селектор сениорске репрезентације Србије.

К. Бугарски   

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести