Ивана Шпановић победила на Дијамантској Лиги у Фиренци

ФИРЕНЦА: Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић победила је вечерас на митингу Дијамантске Лиге у Фиренци.
Ivana Spanovic/Fonet
Фото: FoNet

Шпановићева је скакала прве три серије, након тога пропуштала скокове, да би се на залетиште вратила у шестој серији. Најбољи резултат 6.74 метара је остварила у трећој серији.

Друго место заузела је Немица Малаика Михамбо, а Марина Бек Миронцук трећу позицију.

„Искрено нисам подржавалац увођења нових правила на овај начин, можда је то за публику интересантно, али што се мене тиче и вечерашњег наступа реално имала сам резултат за треће место, тако се и осећам. Верујем да добре промене захтевају и одређено време навикавања. Пропуштала сам две серије због бола у стопалу, али на крају смо ипак одлучили да пробам да скачем шесту серији која ми је на крају донела и другу победу на такмичењима ове сезоне. Наставићемо са тренинзима, фокус ће бити на спринту, а мање на скоковима како би се стопало опоравило што пре“ изјавила је Шпановићева.

Најбоља српска атлетичарка остварила је вечерас и нови рекорд по победама на митинзима Дијамантске Лиге. Данашњи тријумф је тринаеста победа Иване Шпановић од формирања Дијамантске Лиге.

Нова сезона донела је и нова правила у Дијамантској Лиги, а то је да после пете серије, такмичење настављају атлетичарке које имају најбоља три резутата, а победник је онај са најбољи резултатом у самој шестој серији. Шпановићева је тријумфовала захваљујући најбољем скоку у шестој серији.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести