Избор најуспешнијих спортиста општине Нови Бечеј: Лауреати Јована Драгић и Јован Ристић

У организацији Спортског савеза, а под покровитељством локалне самоуправе, одржан је избор најуспешнијих спортиста општине Нови Бечеј у 2019. години, који је био у знаку јубилеја, 60 година од првог проглашења фудбалера Емила Степанчева за спортисту 1959. године.
novi becej
Фото: Dnevnik.rs

Најуспешнија дама је каратискиња Јована Драгић, чланица Сан Паи, која је заблистала на Светском првенству Шотокан федерације, у Каровим Варима, где је освојила бронзану медаљу, као чланица микс састава репрезентације Србије. У категорији спортиста без премца је рукометаш Јован Ристић, који је са 59 голова први стрелац новобечејског Јединства, које бележи добре резултате у Супер Б лиги.

Најуспешнија јуниорка је одбојкашица Марина Главашки, а јуниор каратиста Страхиња Радојчин из Новог Милошева, који је на Балканском јуниорском првенству у Словенији освојио две сребрне медаље, појединачно у борбама и као члан репрезентације.

Каратискиња Невена Филипов из Новог Милошева и кошаркаш Јединства Иван Марић су најуспешнији у кадетској конкуренцији, а Марина Марчићев и Стефан Барбул у категорији пионира. За најперспективнијег спортисту проглашен је Синиша Симоновић, фудбалер пионирске екипе 2. октобра из Кумана.

За успешну организацију 12. спортске олимпијаде радника Војводине, која је одржана у Новом Бечеју и Бечеју, награђен је Ранко Јањић, председник новобечејског Олимпијског одбора, док је Вукосави Велисављев уручено Специјално признање за свеукупни допринос развоја радничког спорта. Најуспешнија у категорији радника спортиста је Ивана Ковачев, која је на 12. Олимпијади радника освојила златну медаљу у куглању, у појединачној конкуренцији, а сребрну у микс пару са Алмаши Јаношем. 

Најбоља екипа је КМФ Тиса из Новог Бечеја, која се такмичи у Другој футсал лиги Србије, најуспешнији спортски колектив  је РК Јединство из Новог Бечеја, а најбоља млада екипа пионирски састав (2004. годиште) ФК Јединство.

Спортски савез наградио је и ФК Војводина из Новог Милошева за успешну организацију 7. међунароног турнира млађих категорија, на којем је учествовало 450 малишана из 45 клубова из Србије, Босне и Херцеговине и Словеније.  

Текст и фото: Стеван Давидовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести