Јованчевић и Гардашевић обезбедили визе за ЕП у Берлину

На петом „Међународном атлетском митингу Иванград“ у Црној Гори, Страхиња Јованчевић и Милица Гардашевић успели су да испуне норму у скоку удаљ за предстојеће Европско првенство у Берлину.
gardasevic, ass
Фото: Милица Гардашевић, фото: АСС

Новосађанка Милица Гардашевић, чланица АК Војводина, ову сезону почела је уз мању повреду, а претходног викенда на Првенству Србије за сениорке скакала је први пут из скраћеног залета и победила даљином од 6.21м. Јуче је успела да долети до 6.64 метара и тако испуни норму за Европско првенство у Берлину.

„Презадовољна сам такмичењем, као и резултатом. Атмосфера је била сјајна и надам се још бољем остварењу у Берлину“, рекла је Милица.

Страхиња Јованчевић имао је сјајну серију скокова од 7.66, 7.70, 7.78, 7.90 и 7.74 метара, пре него што је у последњој серији забележио најдаљи скок од 7.98 метара. Норма за ЕП у мушкој конкуренцији износи 7.95 метара.

„Читаве сезоне чекам да „прорадим“ и, ево, све се сложило баш на овом такмичењу. Сви параметри с припрема указују на моју никада бољу форму: бржи сам, јачи, скочнији, па само резултат то није показивао. Сада идем даље, време је за скокове од преко осам метара“, додао је Страхиња.    

А. П.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести