Кенијцима највредније награде на полумаратону у Оџацима

Атлетско-рекреативни клуб Оџаци био је организатор трећег полумаратона на коме је учествовало преко 300 атлетичара из земље и света. Чак 10 земаља је имало своје учеснике на такмичењу, што оyачки полумаратон сврстава у ред најбоље организованих манифестација оваквог типа у земљи.
polumaraton odzaci
Фото: Dnevnik.rs

Поред главне трке (полумаратон) организоване су трке на пет и 10 километара и трка пужића за децу на 200 метара. Неприкосновени су били Кенијци у мушкој и женској конкуренцији. Војклиф Кипкорил је са временом једног сата три минута и 33 секунде оборио рекорд стазе у Оџацима (ранији рекорд сат, 14.58). Други је био такође Кенијац Едвин Челиот Мели који је стазу дугу 21 километар 100 метара претрчао за 1.8.30, док је треће место припало Кристијану Стошићу из Београда са временом 1.12.58.

У женској конкуренцији победила је Рут Матабо (Кенија) са временом 1.16.27. Наша државна репрезентативка Теодора Симовић је била друга са временом 1.21.25, док је Нора Тркља, двострука победниц оyачког полумаратона морала да се задовољи трећим местом.

„Нисам задовољна оствареним резултатом у Оyацима“, каже Теодора Симовић, која је била учесник недавно одржаног Светског првенства у Лондону.

„Организација такмичења је била на завидном нивоу, као и сама стаза која је била врло добро припремљена за ову прилику. Конкуренција је била изузетна и честитам колегиници из Кеније на оствареном резултату.“

У трци на 10 километара победнички пехар је отишао у Власеницу (Република Српска), репрезентативац БиХ Срето Крстић је претрчао стазу за 36 минута и 16 секунди. У женској конкуренцији у трци на 10 километара победила је Гизела Шерић са временом 58.47 секунди.

„Иако нисам дуго трчала због лакше повреде, задовољна сам оствареним резултатом. Били су одлични услови за трку, добра посета, лепо време и драго ми је што сам у мојим Оџацима обрадовала моје родитеље, рођаке, пријатеље и комшије“, пресрећна је била Гизела Шерић.

Локална самоуправа и Покрајински секретаријат за спорт и омладину помогли су ову манифестацију. Према речима председника клуба Марка Сарчевића идеја је да се овај маратон наредне године подигне на још виши ниво.

„Три месеца су трајале припреме око организације такмичења и верујем да је учесници задовољни како је све протекло. Честитке атлетичарима из Кеније и свим учесницима који су увеличали наш трећи полумаратон“, рекао је председник атлетског клуба Марко Сарачевић.    

Текст и фото: С. Јовин

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести