Крстићу бронза, прва медаља за Србију у самбоу

Прву медаљу за Србију на Светском првенству у самбоу за јуниоре, које се одржава у „Спенс-у“, освојио је Алекса Крстић (19), такмичар нишког универзитетског джудо и самбо клуба Кинезис у категорији до 68 килограма.
Aleksa Krstic
Фото: Dnevnik.rs

Он је у борби за треће место победио Холанђанина Ван Хејлена, 8:0 и окитио се бронзом. Претходно је био бољи од представника Молдабије и Белорусије, да би у мечу за улазак у финале изгубио од руског такмичара.

- Пресрећан сам јер први пут учествујем на овако великом такмичењу – рекао је Крстић. - То ми је велики подстрек за будуће изазове и много ми је драго због наше репрезентације и новосадске публике која ме је бодрила.

Од наших такмичара запажене пласмане јуче су остварили Светозар Стојковић (100 килограма) и Мара Павловић (56 килограма) који су заузели пету позицију, док је Дамјан Симић (65 килограма)  остварио пласман међу првих девет.

- Имали смо успешан дан а свака медаља дописноси популаризацији нашег спорта. У недељу, последњег дана такмичења на борилишта излази девет напих такмичара и очекујемо још коју медаљу - каже Радисав Марковић, селектор самбо репрезентације Србије.

М. Р.  

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести