Куглаши из Бачког Градишта јесењи прваци покрајинске елите

Куглаши Војводине из Бачког Градишта су на пола пута испуњења датог обећања почетком актуелне сезоне војвођанске елите.
Kuglaši Vojvodine iz Bačkog Gradišta  Foto: privatna arhiva
Фото: Куглаши Војводине из Бачког Градишта  Фото: приватна архива

 Победом у дербију кола и читавог првог дела првенствене трке против Кристала из Зрењанина, 3.370:3151 (7:1), потврдили су квалитет и први такмичарски круг завршили усамљени на првом месту са укупно 17 бодова.

- Ниједног тренутка нисмо доводили у питање победу против Зрењанинаца. А кад се у дербију против другопласираног забележи победа од 219 чуњева разлике, онда је све јасно. Не кријемо амбиције, јуримо прво место и повратак у прволигашку конкуренцију. Како имамо обећање првог човека општине Драгана Тошића да ће нам се изаћи у сусрет и поставити нова монтажна куглана у нашем простору, то значи да више нећемо бити екипа „на точковима“, јер сада путујемо на утакмице било да смо гости или домаћини, онда је то разлог више да истрајемо у нашој жељи - рекао је тренер-играч Бачкоградиштанаца Милан Каћански.

Боје Војводине у дербију са Кристалом бранили су: Милан Каћански 547, Никола Вукадинов 562, Габор Курцинак 575, Марко Ердељан 535, Гавра Ћосић 586, Иван Војводић 565.

Наредног викенда је пауза у првенству, јер се у Кљајићеву игра Куп Војводине за млађе категорије, а недељу дана касније се завршава јесењи караван одржавањем првог кола другог дела првенста, када Војводина дочекује екипу НС 1932. 

- До краја године следе нам још два наступа. Прво ћемо се у Купу Србије састати са суперлишем из Апатина у Врбасу, а онда нам следи учешће на Јуниорском екипном првенству државе. Лане смо се окитили вицешампионском титулом, а сада планирамо да се вратимо као шампиони, чиме бисмо заокружили изузетно успешну сезону - не крије амбиције Каћански.

        В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести