Куп Европе: Новосађанке савладао умор и Тајланђанка

Стонотенисерке Новог Сада нису успеле да се пласирају у четвртфинале Купа Европе.
Х. Карлос/ Капитенка Новог Сада Лупулеску (лево) није могла против стонотенисерке са Тајланда Парананг
Фото: Х. Карлос/ Капитенка Новог Сада Лупулеску (лево) није могла против стонотенисерке са Тајланда Парананг

Шампионке Србије елиминисане су од шпанског Линареса након што су у реваншу одиграном у Андалузији изгубили 3:0, иако су имале предност од 3:1 из првог сусрета у Новом Саду. Шпански тим је за други меч ангажовао појачање са Тајланда, испоставило се да је Тајлађанка била непремостива препрека за млади тим Новог Сада. Ако се тома дода и то да су Новосађанке због штрајка авио компаније Луфтханза провеле скоро 50 сати у путовању онда је јасно колико су тежак задатак имале.

- Уместо да дођемо дан пред меч, као што је то уобичајена пракса, ми смо практично са коферима ушли у салу. Нисмо имали прилагођавање на подлогу, нити су девојке имале нормалан сан два дана. Ово није никакав алиби, али је битно знати какве смо нехумане услове имали – реко је тренер Слободан Стојанов.


Линарес - Нови Сад 3:0

Резултати: Ораван Парананг – Изабела Лупулеску 3:0 (9, 8, 4), Клаудиа Кусинска – Тијана Јокић 3:0 (9, 9, 11), Роксана Истрате – Радмила Томињак 3:0 (8, 8, 7).


Новосађанке су су без икаквог припремног тренинга изашли на меч.

- Тачно нам је недостајало тих 10-20 одсто енергије јер су девојке у сваком сету дошле до 9:9 или 10:10, а онда су губиле одлучујуће поене услед пада концентрације. Заиста су дале све од себе. Бориле су се, подржавале једну другу, али једноставно противник је био предобар – појаснио је Стојанов.

Шпански тим је за реванш меч против Новог Сада посебно ангажовао играчицу са Тајланда.

- То довољно говори колико су нас Шпанци озбиљно схватили. Били су у паници јер су много уложили у екипу у којој су све страњкиње. Тајланђанка Парананг им је дала на сигурности и самопоуздању, па су много растерећеније, него у првом сусрету, одиграле Румунка Истрате и Пољакиња Кузинска. Можда делује да смо убедљиво изгубили, али су наше девојке у сваком сету биле у егалу све до саме завршнице. Подсетићу да смо ми играли без прве играчице Рускиње Новикове, тако да је Нови Сад и даље једини тим у Европи без стране играчице, а при томе и убедљиво најмлађи са просеком од свега 18 година. Зато сам поносан на девојке и на победу остварену у Новом Саду. Захвалан сам и управи клуба која нам је омогућила да наступамо у Европи, а сигуран сам да ће им се девојке одужити у наредним годинама јер њихова младост је залог клуба за будућност – истакао је тренер Стојанов.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести