Куп Европе за стонотенисерке: Новосађанке верују у пролаз

Стонотенисерке Новог Сада данас играју реванш сусрет осмине финала Купа Европе с Гирбауом из Вика.
plakat-NS-ETTU-Kup
Фото: STK Novi Sad

У првом мечу, одиграном у Шпанији, Новосађанке су поражене 3:1, али су тада биле у шареном саставу због изостанка две играчице, па у реваншу у суботу имају право да се надају пролазу, иако је ривал вредан сваког респекта.

Поново ће новосадска младост стати на црту шпанском искуству, али то није велики хендикеп јер наша екипа има велике амбиције.

„Ово ће нам бити 11. меч у последње четири сезоне у Европи, настављамо континуитет, а Гирбау је можда и најквалитетнији ривал с којим смо се сусрели. Они имају велике амбиције, веома су искусне, али можемо да обећамо борбу до краја и надамо се да ће нас подржатисвих 400 људи колико може да стане у стонотениску салу Спенса. Наде полажемо у чињеницу да смо комплетни у реваншу“, рекао је председник клуба Дан Фрациле.

Тренер Новосађанки Слободан Стојанов добро познаје шпанског представника, али и објашњава изостанак играчица у првом сусрету.

„Недостајале су нам две девојке упрвом мечу јер су имале репрезентативне обавезе у Италији и наша девиза је да је интерес националног тима увек испред клупског. Иако смо поражени 3:1, мислим да је то активан резултат за нас, а сусрећу се наша младост и њихово искуство. Имају две веома искусне Кинескиње које су добро познате, а надамо се да тактиком можемо да изненадимо ривала. Сигурно нас очекује велика борба, не предајемо се и надамо се проласку у наредну рунду“, истакао је Стојанов.

Млада стонотенисерка Тијана Јокић сматра да ништа није решено, упркос поразу и најављује борбу.

„Очекује нас тежак меч с веома добром екипом. Уз пуно залагање, мислим да можемо много јер се у стономтенису ништа не зна унапред. Борићемо се па ћемо да видимо за колико ће то бити довољно“, истакла је Јокићева.

М. Ристић

Почиње 20. турнир Батерфлај

У суботу у 9 часова почиње 20. међународни стонотениски турнир “Батерфлај” за млађе категорије који је израстао у један од највећих у региону. Очекује се око 600 учесника, од чега око 100 из иностранства. Финале је заказано за недељу у 19 часова.

„Стонотениски савез Војводине са овим турниром обара рекорде по броју учесника и сада је на слатким мукама јер смо на граници одрживости због услова које имамо. Поред тога, наш циљ је да турнир расте и развија се. Овај викенд биће празник стоног тениса у Новом Саду, а најбољи на нашем турниру за млађе категорије имаће прилику да се окушају на кампу и прођу припреме. Радимо на афирмацији и омасовљену нашег спорта и мислим да идемо у добром смеру“, рекао је предеседник СТС Војводине Милан Станић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести