Лепа касачка приредба у Деспотову, због невремена није трчао коњ Николе Јокића

На хиподрому у Деспотову, месту у бачкопаланачкој општини, одржан је ”Меморијал проф. др Никола Пејић”, 19. по реду,за касачка грла.Одржане су  шест од предвиђених осам трка због невремена.
marica 4
Фото: Марица Павков

У првој трци победили су Лаваза,чији власник је Андреј Валентик из Пивница, и возач Андор Вереб из Чантавира у сулкама. У другој тријумфовали су Даноне, власништво Жарка Пивничког из Србобрана, и Бранислав Мукић млађи из Суботице као возач.У трећој тријумфовали су Горица де Сајан, чији власник је Драгиша Рајић из Доње Ливадице код Пожаревца, и возач Ђорђе Јефтић из Пожаревца. Победници у четвртој трци су Тагора, власништво Владана Војиновића из Чачка, и Дејан Катанић из Аде у сулкама. У петој трци победили су Армани Б, чији власник је Златко Бенчик из Таванкута, и возач из истог места Антун Хорвацки. Шеста трка била је промотивна за поније,а прво место освојили су Муња и Ана Пејић из Деспотова у сулкама.

Након ове трке јака киша није дозволила  да се такмичење настави тако да није одржана главна утакмица” Меморијал проф. др Никола Пејић”. Ваља истаћи да је велику пажњу више од 1500 љубитеља касачког спорта изазвао прослављени кошаркаш Никола Јокић, чији је коњ требало да трчи у меморијалној трци.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести