ЛШ: Стонотенисерке Новог Сада у среду дочекују француски Етивал - Најлакши су најтежи сусрети

Стонотенисерке Новог Сада у среду, у стонотениској сали Спенса у 18.30 часова дочекују вицепрвака Француске, екипу Етивала, у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона.
с
Фото: СТК Нови Сад

Српски шампионке су тако, другу годину заредом, доспеле међу осам најбољих у Европи, а претходно су освојиле друго место у А групи Топ 12 фазе.

За француски тим наступа португалска репрезентативка кинеског порекла Шао-Џени, уз Чехињу Мателову, 50. на свету, Румунку Јакоб и Францускињу Миго.

Боје српског првака бране капитенка Тијана Јокић, Анета Максути, Река Безег и Сара Радак, док ће за овај двомеч СТК Нови Сад бити лишен помоћи Ји Лок Лам, репрезентативке Хонг Конга.

- Поновили смо историјски успех пласманом у четвртфинале Лиге шампиона и за нас је, како воилим да приметим, сусрет с Францускињама најлакши - истакао је тренер Новосађанки Слободан Стојанов. - Поново ћемо бити једини тим у Европи који ће наступити само с домаћим играчицама, а то говори и о нашој визији да унапређујемо развој српског стоног тениса. Кинескиња Лам нема дозволу националног тима Хонг Конга, јер се спрема за Светско првенство и за квалификације за Олимпијске игре. То нам још више говори о томе да треба да улажемо у нашу базу и наше играчице, а свакако да је добро када нам, као надоградња, дођу и квалитетне иностране играчице.


Хуманитарни дуел за помоћ Немањи Мајкићу

И овај сусрет Новог Сада у Лиги шампиона имаће хуманитарни карактер. Приход од продатих улазница, које стају 400 динара, биће намењен за Немању Мајкића, квадриплегичара из СТК ОСИ Неос и његов наступ на међународном такмичењу. 


 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести