Мандић и Станковић: Подршка државе много значи

БЕОГРАД: Светске шампионке у теквондоу Милица Мандић и Вања Станковић захвалиле су председнику Србије Александру Вучићу на пријему и поручиле да им много значи подршка државе.
mandic vucic
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Увек имам малу трему на пријемима, велика је то част. Направили смо велики резултат, два злата, свеукупно трећи на свету, наш тренер је најбољи на свету и заиста хвала на подршсци и лепим речима. Посебно ми је драго што је преседник пратио наше наступе, веома је упућен. Такође, обећао је, да ћемо, као и до сада, награду добити у рекордном року, изјавила је Мандићева после пријема код председника Вучића.

Млада Станковићева такође није крила задовољство због подршке државе.

Велика част је доживети овакав пријем. Дочек је био леп и пријатан, драго ми је што је председник рекао да је пратио наше борбе и навијао, рекла је она.

Фото: Tanjug

Селектор и званично најбољи тренер женске селекције на свету Драган Јовић истакао је да не само теквондисти, него сви српски спортисти, имају сјајну подршку државе, да се награде исплаћују у рекордном року и додао да су од председника Вучића и министра Вање Удовичића добили обећања која ће омогућити да се ради још квалитетније и истрајније.

Жеља нам је да на следеће Олимпијске игре у Токију одемо са више од два такмичара, али ајде да се прво квалификујемо, да прво шкочимо, па да кажемо хоп. Уз подршку државе за услове за тренинг и знање које имају нашу тренери, плус квалитет, имамо велику шансу да у Токију направимо још бољи резултат него на претходним играма у Рију и Лондону када смо освајали по једну медаљу, изјавио је Јовић.

На недавном шампионату света у Јужној Кореји млада Вања Станковић освојила је прво историјско злато за Србију у категорији до 49 килограма, а потом је олимпијска шампионка из Лондона Милица Мандић освојила злато у категорији до 79 килограма.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести