Међународни куглашки турнир Бачка опен 2021. улази у завршницу

Куглашки клуб Бачка из Новог Сада, под покровитељством Града и СПЦ Војводина, биће домаћин и организатор четвртог међународног турнира у куглању „Бачка опен 2021“, који ће се одржати од 28. до 30. августа.
kuglanje pexel skitterphoto
Фото: kuglanje pexel skitterphoto

Завршном турниру (28. и 29. авуста од 16 часова) претходили су квалификациони, док је финале у понедељак с почетком у 16 сати.

- Имаћемо три групе финалиста: мушкарци рекреативци, потом ће наступити сениорке репрезентативке Србије, међу којима је и прошлогодишња победница и светска првакиња Јасмина Анђелковић. Уследиће такмичење сениора, и то у два блока по шест играча репрезентативци Србије као и прошлогодишњи победник, који игра у Немачкој, Радован Влајков - рекао је председник КК Бачка Рајко Рајак.     

Досадашњи резултати у квалификацијама наговештавају да ће финале да буде занимљиво. Код рекреативаца водећи је Драган Ступар Х2О са 530 чуњева, други Бошко Бошњак из Зрењанина са 516 и трећи Горан Стојановић са 505. Код дама прва је Маријана Ранисављев из Бачке са 557 чуњева, друга Јасмина Анђелковић из Алименте са 548, а трећа Дијана Кормањош из Војводине са 522. У мушкој конкуренцији води Слободан Симоновић из Војводине са 599 чуњева, други је првотимац Београда Севан Живковић са 579 и Горан Остојић из Београда са 564.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести