ММА такмичење у новосадском Спенсу оправдало очекивања

Ерупција ММА шампиона у ватреном рингу обележила је борилачко вече у Новом Саду.
mma 1
Фото: SBC

Велика дворана Спенса угостила је познате и признате светске мајсторе у шестоугаоном борилишту – хексагону, а ова велика интернационална манифестација најбрже растућег спорта на свету оправдала је очекивања, одржано је 11 врхунских борби којих се не би постиделе највеће светске ММА позорнице.

Посластице вечери свакако су биле битке за шампионски појас, укупно четири, где је до наслова шампиона стигао и српски борац Миро Јурковић у средњој категорији против светског првака у бразилском џијуџицуу Маноела Фернандеса Нета. Публика је уживала у сјајној борби два врхунска борца и бурно пролславима успех Јурковића.

Фото: SBC

У главној борби вечери судариле су се по други пут у 2019. две легенде светског ММА - актуелни шампион, Бразилац Мајкл Фалкао, и изазивач, хрватски борац са највише УФЦ наступа Игор  Покрајац. Већ у првој рунди Покрајац је показао сву своју снагу и моћ и нокатутом се осветио Фалкау за пораз који је доживео од овог Бразилца у мају 2019. у Оџацима. 

Бранилац титуле у лакој категорији (до 70 кг) и једна од највећих светских нада, Бразилац Џексон  Лоуреиро, након велике и изједначене борбе, наставио је низ победа и одбранио појас победом над, искусним и реномираним ратником из Београда Слободаном Максимовићем.

Фото: SBC

За наслов најбољег борца у мува категорији гледали смо врхунски бразилско-руски окршај између Жоридсон де Соуза и непораженог дагестанског шампиона Магомедгаџија Шанавазова. Упркос посекотини на лицу, Шанавазов је показао да је несаломив орах.

Миљеник женског дела публике, један од највећих домаћих потенцијала Предраг Богдановић у испиту каријере против реномираног бразилског борца, мајстора партерне борбе, Лаерте Силве доказао је да је будућност ММА спорта у Србији. Бриљантним акцијама залужено је дошао до тријумфа.

Велику пажњу и одушевљење свих присутних изазвала је борба две даме, прелепе ратнице Јулије Пајић и Марине Михајличин која је полугом на руци у првој рунди припала Пајићевој.

С. Р.

Фото: SBC
Фото: SBC

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести