Морбиделију пол позиција у Мото ГП

Возач Петронас Јамахе Франко Морбидели дошао је до прве пол позиције у каријери у краљевској класи, пошто је био најбржи у квалификацијама пред осму трку сезоне, Велику награду Каталоније.
morbideli
Фото: https://www.motogp.com/

Италијан је до најбољег стартног места на стази „Каталуња“ дошао у времену од 1:38.798 минута, са две десетинке предности у односу на тимског колегу Фабија Квартарара. Њима двојици ће се у првом реду на старту трке, у недељу у 15 часова, придружити Валентино Роси на фабричкој Јамахи.

Током целих квалификација било је јасно да ће се за пол позицију борити возачи Петронас Јамахе, а Морбидели је избио на чело у самом финишу, да би Квартараро покушао да га угрози, али није успео. Колико је било неизвесно најбоље говори податак да је 11 возача делило само девет десетинки.

Роси је такође константно био при врху, а успео је да се нађе у првом реду кругом за 331 хиљадитинку споријим од Морбиделијевог. ’Доктор’ је за нешто мање од десетинке био бржи од Џека Милера на Прамак Дукатију, који је освојио четврто место, испред другог возача фабричке Јамахе Маверика Вињалеса, док је шести био Жоан Зарко из Авинтије.

На почетку трећег стартног реда наћи ће се Пол Еспаргаро који вози за КТМ, испред Ђоана Мира на Сузукију, а првих десет комплетираће возач Дукатија Данило Петручи и Бред Биндер.

Поред доминације Јамахе квалификације у Монтмелу обележио је и дебакл водећег у генералном пласману Андрее Довициоза. Возач Дукатија је био тек седми у првом делу квалификација и стартоваће са тек 17. позиције. Три позиције испред њега наћи ће се Франческо Бањаја на Прамак Дукатију, који ће следити Такакија Накагамија на ЛЦР Хонди, Мигела Оливеиру из Тех3 тима и возача Сузукија Алекса Ринса.

Трка за Велику награду Каталоније вози се у недељу од 15 часова, уз директан пренос на Спорт Клубу 3.

(Sport klub)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести