На Ади Циганлији почело финале СИМ за Србију

БЕОГРАД: Државно финале Дунав осигурање Спортских игара младих (СИМ) за Србију званично је почело данас свечаним отварањем, за прву групу спортова, на рукометним теренима ЈП Ада Циганлија.
sportske igre mladih
Фото: Tanjug/Sportske igre mladih Srbije

Ово је шеста година за редом да се Игре одржавају у Србији, а прво ће се у среду и четвртак одржати такмичења у тенису, шаху, уличној кошарци, рукомету и стоном тенису.

Игре је званично отворила председница СИМ Србије Ивана Јовановић, која се захвалила учесницима на досадашњим победама и лепом дружењу.

"Драги мали и велики СИМовци, добро дошли на државно првенство Дунав осигурање Спортских игара младих. Свима желим много среће и да се такмичите у духу фер плеја. Користим прилику да се захвалим свим градовима и општинама, који су били домаћини Игара ове године, Организационом одбору и свим координаторима. А посебно хвала иде деци Србије, јер су заволела ове Игре, као најлепшу спортску причу за њих", истакла је Јовановић.

Уз координаторе специјални гости на церемонији отварања били су извршни директор Спортских игара младих Тихомир Гудић и председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић.

У четвртак и петак у плану су завршна такмичења у одбојци, одбојци на песку, турниру Coca Cola CUP у малом фудбалу и Лино турнир између две ватре.

СИМ су ове године посетиле 32 града и места у Србији, уз ушешће више од 75.000 дечака и девојчица, основно школског узраста. Они најбољи са турнира широм Србије, њих 2.349 дружић се у главном граду од уторка до петка.

Победници у девет спортова обезбедиће бесплатан пут у Сплит на регионално финале које почиње 15. августа.

Организатори су искористили прилику да се на подршци захвале председнику Републике Србије Александру Вучићу, Влади Републике Србије, која је од 2014. високи покровитељ манифестације, министру просвете Младену Шарчевићу, на огромној помоћи у организацији Игара, градоначелнику Београда Зорану Радојичићу и многим другим јавним институцијама.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести