Спортске игре младих Србије: Прибој био сјајан дебитант, Нови Пазар увек перфектан

Караван радости и пријатељства Дунав осигурање Спортских игара младих Србије, наставио је да крстари Србијом и да одушевљава децу, али и грађане у градовима у којима се појави.
Sportske igre mladih u Priboju Foto SIM Srbije (1)
Фото: СИМ Србије

На ред су дошли Нови Пазар и Прибој, уторак и среда, били су у знаку Игара, које одушевљавају регију и о којима причају млади.

Нови Пазар, град који је уз Игре од самог њиховог оснивања у Србији, потврдио је да су Игре одавно домаће у овом граду. Домаћини Играма били су Дејан Кулунџић (заменик градоначелника Новог Пазара), Емир Мехмедовић (директор Спортског савеза Новог Пазара) и Нермин Зећировић (координатор Игара за Нови Пазар). А дворана Пендик, је била мала да прими све заинтересиоване, па је тако део родитеља морао да остане напољу, како би сва деца уживала у паљењу пламена и спектаклу који се одиграо. Промотери Игара у Пазару су били Шериф Гурдијељац (шампион света у боксу у најцењенијој верзији ИБФ) и Седад Буквић (вицешампион света у кик боксу).

Фото: СИМ Србије

– Игре су поносне на Нови Пазар, на децу, и на сарадњу са представницима града Новог Пазара и на све ове дивне људе, координаторе и стручњаке у спорту, који су савесно и вредно радили да би деца могла да се такмиче, друже и уживају у свим оним благодетима и вредностима које Игре доносе. Поносни смо и на то што носимо име Дунав осигурање у оквиру свог имена ове сезоне, јер слоган нашег генералног спонзора каже „Пријатељ остаје пријатељ”. Управо тај слоган осликава наш однос са овим градом. Нови Пазар је био и остао наш пријатељ и наше пријатељство је из године у годину све јаче – рекла је Ивана Јовановић, која је по завршетку Игара признање за допринос развоју Игара уручила Дејану Кулунџићу, заменику градоначелника Новог Пазара задуженом за област спорта.

Фото: СИМ Србије

Емир Мехмедовић, директор Спортског савеза Новог Пазара по завршетку церемоније је рекао:

– Од оснивања смо уз Игре и сваке године пробијамо рекорде по броју учесника у нашем граду. Деца воле спорт, а Спортске игре младих у Новом Пазару су посебно омиљене, зато што на њима могу да учествују сви, а циљ је дружење, циљ су осмеси, а не само победа.

Бакљу је, праћена бурним аплаузом и вишеминутним овацијама присутних, унела Хена Куртагић, одбојкашица ОК Нови Пазар и репрезентативка Србије, за коју се интересују познати инострани клубови.

А Прибој је у среду 12. јуна био центар регије, када је спорт младих у питању. По први пут Спортске игре младих одране су у овом граду. Преко 2.000 деце из овог града, али и других места било је на спектакуларном отварању Игара, на отвореном. Писутне су поздравили Борис Мрдовић (председник Скупштине општине Прибој), Ивана Јовановић (председница СИМ Србије) и Филип Комарица (председник Спортског савеза Прибој), који су са представницима општине и СИМ Србије и отворили манифестацију, о којој се данима прича у овом мултиетничком градићу. А када је бакљу ка бини понео Бењамин Кокор, атлетичар и фудбалер првог разреда ОШ Вук Караџић, кренуле су овације, уследио је ватромет и Игре су отворене.

Фото: СИМ Србије

– Задовољство ми је када видим оволико насмејане деце у Прибоју, граду отвореног срца и граду добрих људи. Данас са вама младима Прибој показује своју снагу, своју будућност. Играјте се, дружите и на спортском терену покажите пре свега фер плеј – истакао је Борис Мрдовић, челник овог лепо града, који брине о својој деци.

Посебну захвалност организатори упућују Влади Републике Србије,  спонзорима компанији Дунав осигурање, компанији Кока Кола, Банци Поштанској штедионици, Електропривреди Србије, Телекому Србија – МТС, Подравки Србије и Нафтној индустрији Србије, без чије помоћи не би могле да се организују овако добре Игре, за децу Србије.

Победници у спортовима који су били на програму Игара у ова два града обезбедили су пласман на Државно финале, које стартује 22. јула у Београду. Они ће се са победницима из још 23 града такмичити за места која бесплатно воде на Међународно финале у Сплит, где ће се српски представници дружити и надметати са вршњацима из Хрватске и БиХ али имати и бесплатно летовање.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести