Немеш: Имамо потенцијал за нову медаљу на СП

БЕОГРАД: Рвачка репрезентација Србије путује данас у престоницу Казахстана Нур-Султан (до марта ове године име града је било Астана), где се од 14. до 22. септембра одржава Светско првенство у рвању грчко-римским и слободним стилом.
viktor nemes
Фото: Viktor Nemeš, foto: Facebook

Српски тим чиниће шесторица такмичара који ће се борити за медаље, али и олимпијске норме које ће освојити петорица најбољих у свакој категорији.

Репрезентацију Србије представљаће у грчко-римском стилу Себастиан Коломпар (категорија до 60 кг), Мате Немеш (67 кг), Алекса Ерски (72 кг), Виктор Немеш (87 кг) и Микхеил Кајаиа (97 кг).

Једини представник у рвању слободним стилом биће Стеван Мићић (60 кг).

Виктор Немеш освојио је две медаље на последња два Светска првенства. У Паризу 2017. године постао је светски првак, док је у Будимпешти годину дана касније био трећи.

“Имали смо добре припреме. Били смо на базичном делу у Бугарској три недеље. Потом смо два пута боравили у Грузији где смо имали одличне услове за рад и спаринг партнере. Спремни одлазимо у Казахстан“, рекао је Немеш.

Припремајући се за шампионат Немеш је освојио прво место на престижном турниру Тбилиси Гранд При у Грузији.

“Мени је много значила та победа. Да сада када сам био први на такмичењу пред Светско и Европско првенство узимао бих медаљу. Тако да сам и сада оптимиста. Најважније ми је да стигнем до олимпијске норме, јер ми недостаје олимпијска медаља. Лепо би било да освојим и медаљу на Светском првенству, али највећи циљ ми је норма. Имам потенцијал да освојим медаљу. Имам их две са Светског првенства."

Улога фаворита Немешу као двоструком освајачу светске медаље не представља оптерећење.

“Мени то не смета. На последња четири велика такмичења увек сам био на подијуму. Сваки пут бих изгубио од Руса. Два пута од Власова, двоструког олимпијског шампиона, једном од Чехиркина прошле године на Светском првенству. Сада сам спреман за њих и мислим да ћу да освојим медаљу“.

И тренер репрезентације Стојан Добрев задовољан је урађеним у припремном периоду. Од шампионата у Казахстану очекује једну медаљу и једну олимпијску норму.

“Све је било како треба. Урадили смо све што смо планирали после Европског првенства. Момци су у доброј форми. На Светском првенству је све могуће. Надам се да ћемо имати и мало среће. Јасно је да се у свакој борби иде на победу. Очекујем да се кући вратимо са једном медаљом и олимпијском нормом. Последњих година смо донели много медаља. Људи нису свесни колико жестоко радимо и хвала момцима на томе, јер на сваком тренингу пружају максимум. Резултати су били изузетни. Имамо мало рвача, али смо изабрали прави пут", рекао је Добрев.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести