Нови изазови футсалера двају Бечеја

Актуелна друголигашка сезона у футсалу је изузетно изједначена и из кола у коло игра се по неколико дербија.
Golman Novobečejaca Zoran Ćurčić Foto: privatna arhiva
Фото: Голман Новобечејаца Зоран Ћурчић Фото: приватна архива

Да је овакава констатација тачна потврђује и летимичан поглед на табелу. Две екипе имају по 18, а наредних шест по 15 бодова. Управо из тог разлога пред футсалере из два Бечеја су у јубиларном 10. колу друголигашког каравана тешки изазови. Новобечејска Тиса данас у подне путује за Бујановац, где је од 19,30 сати очекује утакмица с екипом Зуфо, која је минуле недеље победила Бечеј са 3:2. Један од оних којима је добро позната атмосфера током утакмица у Бујановцу је Зоран Ћурчић, који је прошле сезоне бранио гол Бечеја.

- То је тешко описати, већ треба доживети. Пропутовао сам играјући футсал доста, али тако нешто као у Бујановцу нисам видео. Преко 1.000 ватрених навијача ствара бразилски амбијент. Све то инспирише да се на терену пружи максимум. Лане је Бечеј победио резултатом 7:5 и то у периоду кад је домаћин био лидер на табели. Сад смо ми лидери и треба то да оправдамо и на врућем терену. Лично ме радује играње у таквом амбијенту и очекујем потврду да нисмо без разлога на врху табеле -  рекао је голман Ћурчић.

Штета што Новобечејци неће играти комплетни. Због нагомиланих картона изостаће Веселин Губеринић, а због обавеза на великом фудбалу Чедомир Томчић.

Бечејци у понедељак од 18 сати дочекују Ивањицу. Обе екипа имају по 15 бодова, уз напомену да ривал Бечејаца има утакмицу мање, јер треба да игра с екипом из Новог Бечеја.

- Експрволигаш Ивањи­ца је можда и најбо­ља екипа у друголигашкој конкуренцији. Наравно, неће нас то уплашити, али ће свако од нас морати да пружи на паркету 120 посто да бисмо стигли до очекиване победе - јасан је  голман Сава Вадаски.

Има и тренер Бечејаца Игор Шошо кадровских проблема због повреда. Дода ли се томе да нема велики избор играча за ротацију, онда је јасно да би у зимској паузи добро дошло ангажовање пар искуснијих футсалера.  

        В. Јанков

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести