Нови Сад домаћин најбољим европским каратистима Светске карате федерације

Европско првенство у асоцијацији Светске карате федерације одржаће се 53. пут, а татамијем у новосадском Спенсу продефиловаће такмичари и такмичарке из 51 земље.
bitevic
Фото: Slobodan Bitević, foto: Youtube Printscreen

Такмичење на Европском првенству почеће данас од 9 часова, а завршиће се у недељу од 14 часова, свечаном цеременијом затварања. Биће то прилика за све поштоваоце овог ускоро олимпијског спорта да виде најбоље што Стари континент има.

Србије ће имати чак 16 представника, у свим категоријама, а највише се очекује од Панчевца Слободана Битевића. Нажалост, нашу репрезентацију задесио је пех због ког је морало да дође до измена у саставу.


Данашњи програм

Кате мушкарци и жене појединачно, елиминације и репесаж (9 - 11.30), мушкарци појединачно -84кг и 84+кг (11.30), жене појединачно -68кг и 68+кг (13), мушкарци појединачно -75кг и -67кг (14.15), жене појединачно -61кг и -55 кг (16), мушкарци појединачно -60кг и жене -50кг (17.15), појединачно мушкарци и жене све категорије, финала (18.30 - 20).


„Европска првакиња Јована Прековић, освајачица две премијер лиге и тренутно најсупешнији такмичарка наше репрезнтације неће наступити на Европском првенству због повреде колена па смо ослабљени у категорји од 61 колиграма. Уместо ње ће наступити Андријана Васовић која је недавно у Сочију на такмичењу млађих сениора била трећа у Европи, а у екипној ће радити њена клупска другарица Јована Вулиновић из карате клуба Књаз. У мушкој конкуренцији смо уместо Михајла Јосиповића у ватру убацили младог Уроша Мијалковића који је у последње време један од наших најбољих такмичара“, рекао је селектор карате репрезентације Србије за борбе Горан Шћепановић.

О изостанку Прековићеве огласио се и директор реперезентације Предарг Стојадинов.

„Она је била најозбиљнији кандидат за освајање одличја, али због повереде, били смо приморани да у последњим тренуцима тражимо другог такмичарку. После консултација с докторима и тренерима одлучено је да Јовану поштедимо и сачувамо за олимпијску трку која почиње 1. јула. Приоритет је Олимпијада и једногласна одлука је да не ради на овом шампионату“, рекао је Стојадинов.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести