Одржано јуниорско атлетско Првенство Војводине у дворани

Спринтерка Борца са Клисе Мина Мијатовић и Војводинин скакач у вис Вук Шолаја резултатима у својим дисциплинама обележили су дворанско Првенство Војводине у јуниорској конкуренцији, одржаном у хали један Новосадској сајма, прилагођеној захтевима тренинга и такмичења атлетичара у зимском периоду.
2
Фото: Дневник/ Л. Бакмаз

Куриозитета вредан податак јесте да су обоје јунака такмичења пионирског узраста, а титуле покрајинских првака освојили су у конкуренциоји старијих јуниора (У20).

Мијатовићева је једина спринтала на 60 метара брже од осам секунди, прецизније стазу је претрчала за 7,80 секунди, шест стотинки спорије од пионирског државног рекорда Тамаре Радојичић из Војводине. Румљанка Бојана Казановић на другом месту заостала је 25 стотинки, док је трећепласирана Тамара Прекајац, чланица сремскомитровачког Срема била спорија 27 стотинки од победнице.

-Надала сам се личном рекорду, али о државном нисам размишљала – коментарисала је Мина победу и резултат хвале вредан. – Да је конкуренција била квалитетнија вероватно би и рекорд био ближи. Овако, задовољна сам постигнутим. За недељу дана је државно првенство у Београду, а резултат који сам овде постигла даје ми основ да верујем да могу и боље од овога.

Шолаја је, у другом покушају, летвицу прескочио на висини од 195 цм, што је за само један центиметар ниже од личног рекорда који је поставио пре месец дана. Друго и треће место освојили су његови клупски другови из Војводине: Ненад Корица (165) и Давид Ладичорбић (140). Уз победу у вису, Шолаја је лични учинак на првенству употпунио другим местом у спринту на 60 метара (7.42), само две стотинке иза Андрије Ерга, 20 стотионки брже од Вукашина Ђурића, сва тројица из Војводине.

-Подигао сам летвицу на висину новог личног рекорда од 197 цм и мало је недостајало да пређем преко – још једанпут је у смеру летвице на тој висини погледао Вук. – Генерално, задовољан сам резултатом. Сезона у дворани траје, напашћу поново, али тек у сезони на отвореном планирам да нападнем висину коју сањам, на два метра. Али, немојте да се изненадите ако то успем и раније.

Фото: Дневник/ Л. Бакмаз

У конкуренцији 64 такмичара, на Првенству Војводине ван конкуренбцији учествовали су и такмичари из Хрватске, БиХ и Црне Горе.  У кругу вреднијих резултата је и победа скакачице у вис из Сокоца Саре Лучић висином од 174 цм. У скоку с мотком Оливера Каназир из Војводине прескочила је 3.40 метара, а њена клупска другарица Катарина Чабрило скоком скоком 5.40 метара победила је у скоку у даљ.

Серија двортанских такмичења у јуниорској конкуренцији завшиће државним првенством у суботу, 28. јануара у Београду.

Л.Б-з

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести