ОСАМ ТАКМИЧАРА НА ПРВОМ РЕНКИНГУ Српски рвачи на турниру у Загребу почињу сезону

БЕОГРАД: Рвачка репрезентација Србије отпутовала је у Загреб, где ће у наредна три дана учествовати на првом ренкинг турниру ове сезоне.
Rvanje borilista u Spensu/Pokrajinska vlada
Фото: Ilustracija/ vojvodina.gov.rs

Боје репрезентације Србије на турниру у главном граду Хрватске браниће осам такмичара: Георги Тибилов, Себастијан Нађ, Алекса Илић, Али Арсалан, Александар Комаров, Лука Катић, Амрио Вуковић, Михаил Каџаја и Борис Петрушић.

Српски репрезентативци базичне припреме одрадили су у Шпанији, а претходних дана тренирали су у Зрењанину.

"Све је протекло у најбољем реду. Базични део припрема, који је најбитнији сегмент, одрађен је на најбољи могући начин. Сви момци су заиста дали све од себе, тренирало се изузетно јако у врунским условима у шпанском олимпијском центру у Сиера Невади, а у Зрењанину је фокус био на класичним рвачким тренинзима“, истакао је Војислав Трајковић, један од тренера у стручно штабу репрезентације.

Овај турнир у Загребу биће одлична провера и сјајна прилика да видимо где се наши рвачи налазе у овом тренутку, додао је он.

"Свакако, наши репрезентативци још нису достигли оптималну такмичарску форму коју темпирамо за Европско првенство, које се одржава од 12. фебруара у Букурешту и први квалификациони турнир за пласман на Олимпијске игре који је на програму у априлу“.

Према речима Трајковића, рвачка репрезентација Србије по завршетку турнира у Загребу путује у Пореч, где ће учествовати на међународном тренинг кампу у коме ће бити више од 250 најбољих рвача Европе.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести