Павловић креће у нову сезону Супер Трофео шампионата

МИЗАНО: Српски аутомобилиста Милош Павловић овог викенда на стази у Мизану креће у поход ка новом трофеју, пошто ће фабрички возач Ламборгинија наступити у 12. сезони европског Супер Трофео шампионата
Automobilista, Miloš Pavlović Foto: privatna arhiva
Фото: Аутомобилиста, Милош Павловић Фото: приватна архива

МИЗАНО: Српски аутомобилиста Милош Павловић овог викенда на стази у Мизану креће у поход ка новом трофеју, пошто ће фабрички возач Ламборгинија наступити у 12. сезони европског Супер Трофео шампионата, у којем је 2014. године освојио титулу европског и светског шампиона.

Како је саопштено, Павловић ће у сезони 2020. године наступати као возач „Таргет рејсинг“ екипе, са којом је 2002. године постао шампион италијанске Формуле 3, чиме је обезбедио „суперлиценцу“ за вожњу болида Формуле 1 као први Словен којем је то пошло за руком, а и данас је једини човек са ових простора са том титулом. Београданин це наступати у најјачој, ПРО категорији возача, а аутомобил, „Ламборгини Хуракан Супер Трофео Ево“ делиће са талентованим Мексиканцем, 21-годишњим Раулом
Гузманом.

"После дужег времена сам у прилици да на старту једног шампионата могу да кажем да сам у прилици да возим читав шампионат. Још важнија је чињеница да ћу наступати са тимом у који имам пуно поверење. Верујем у пројекат који је испред мене и надам се да цу заједно са мојим колегом Раулом успети да остварим добре резултате. Срећан сам, пун енергије и елана и даћу све од себе да успем да још једном докажем да сам вредан поверења које ми је указао Роберто Вениери, власник тима. Надам се да ћемо успети да остваримо пласман на тркама који нам доликује", рекао је Павловић.

Као и сваке године, тркачки викенд Ламборгини Супер Трофео шампионата састоји се из две трке, а како се ове сезоне такмицење одржава на пет стаза, пред учесницима је занимљива сезона са 10 трка.

Уз “Мизано адриатико”, где су трке на програму у суботу 8. и у недељу 9. августа, календар такмицења садржи и трке на Нирбургрингу (Немачка, 5. и 6. септембар), у Барселони (Шпанија, 10. и 11.октобар) и на стази Спа-Франкошамп (Белгија, 24. и 25. октобар), док се сезона завршава у Ле Кастелеу, на стази “Пол Рикар” (Француска, 14. и 15. новембар).

Првобитно је замишљено да шампионат стартује средином априла у Монци, али је због актуелне ситуације са пандемијом корона вируса календар претрпео велике промене.Упркос изменама, листа стаза на којима це се одржати трке, као и број од 23 посаде на старту обецавају узбудења и неизвесне исходе у свим категоријама.

Прва трка на програму је у суботу у 20.45, док је друга у недељу од 13.20.Трке почињу летећим стартом, а планирано трајање сваке је 50 минута.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести