Победе за Мажића, Хорватског и Мукића

Протеклог викенда да хиподрому Кинчем Парк у Будимпешти одржан је девети тркачки дан за касаче у овој сезони, без присуства публике у складу са мерама у циљу спречавања ширења вируса КОВИД19, а  на програму је било осам касачких надметања у којима је учешће узело више од седамдесет касачких грла међу којима и грла и возачи из Републике Србије.
s
Фото:  Милана Новић

И не само да су узели учешће већ су и остварили запажене резултате међу којима се посебно издвајају три победе.

У трци Just a star на стази дугој 1900m уз аутостарт нашло се дванаест грла, убрзо након старта водећу позицију заузело је грло Csendike на чијим је сулкама био Бранислав Мукић и ту позицију је сачувао све до око 800метара до циља када убрзава и лако преузима водећу позицију узданица штале „Хико“ четворогоди  Bolygofeny са тренером и возачем на сулкама Вељком Мажићем, потом увећава своју предност, а покушаји конкурената да угрозе водећег остају само на покушајима. Те  Bolygofeny лако у свом другом старту у каријери бележи и другу победу уз нови лични рекорд 1.19,2 просечно по километру. До одличног трећег места касао је четворогоди Примаш (време 1.20,2) власништво Деак Атиле из Бечеја, са тренером и возачем на сулкама Антуном Хорватским из Доњег Таванкута, док је шести кроз циљ прошло грло Csendike (1.21,5) власника Пастор Иштвана.

Трка Torzs Ur на стази дугој 1800м уз аутостарт донела је нова узбуђења у конкуренцији девет касача, убрзо након старта четворогоди љубимац Миодрага Јандрића из Бечеја, Бене са возачем Браниславом Мукићем заузео је другу позицију касајући до водећег грла. По уласку у циљни правац Бене убрзава и успева да узме водећу позицију и задржи је све до циља па на тај начин долази до прве победе у овој сезони након два друга места која је остварио у претходне две недеље касајући у времену 1.19,6. Док до другог места долази возач Андор Анђал са грлом Бонус РГ (1.19,7).

У трци Имике на стази дугој  1900м уз аутостарт у конкуренцији девет грла нашла су се два наша представника. Од самог старта као на млазни погон касао је Сан Сиро са возачем Антуном Хорватским на сулкама, који заузимају водећу позицију и диктирају темо у односу на конкуренте, на око 1000м до циља до друге позиције долази Лејла СП са возачем Јосипом Вујковићем Ламићем. Уласком у контраправац  двојац Сан Сиро-Лејла СП успевају да направе знатну предност у односу на ривале. Уласком у последњу кривину ривали су кренули у потеру за водећим Сан Сиром, ипак напади на водећу позицију и покушаји преузимања исте остали су само на покушајима, те петогоди мезимац Драгана Лазаревића из Сивца ,Сан Сиро долази до друге победе у овој сезони касајући у времену 1.16,1. Док је Лејла СП која је у власништву Саве Попова из Дрљана овога пута остала без пласмана, иако је до сада ове сезоне у Будимпешти забележила два друга и једно четврто место, ипак после овога пута је касала на себи препознатљив начин и то у времену 1.17.1. Нови такмичарски дан за касаче у Будимпешти заказан је за суботу. Док је у отварање касачких трка у Србији, заказано за 25.Април, када ће касачи први пут ове године одмерити снаге на хиподрому КК „Бачка“ у Суботици.

Да наша касачка грла, тренери, возачи и власници бележе велике успехе на касачким тркама у Будимпешти није ништа ново, довољно је само да се подсетимо прошле године када је  Атоманти М који је у власништву Антуна Хорватског освојио 106.Мађарски касачки дерби и на крају сезоне понео титулу најбољег грла. Титулу најбољег возача на хиподрому „Кинчем Парк“ у Будимпешти поново је понео Вељко Мажић који је у 68 стартова, остварио 30 победа и 27 пласмана, а до данас је на „Кинчем Парку“ 389 пута први  прошао кроз циљ. У конкуренцији тренера Вељко Мажић заузео је друго место, док је треће место припало Горану Золнајиу. У конкуренцији најуспешнијих власника четврту годину за редом титула шампиона припала је штали „Хико“ чија су грла у 68 стартова, 29 пута однела победу и забележила још 27 пласмана. А до данас су грла штале „Хико“ на хиподрому „Кинчем Парку“ у Будимпешти победила чак 448 пута.    

 Милана Новић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести