Пресудило искуство Шпанкиња

Стонотенисерке Новог Сада нису успеле да се пласирају у четвртфинале Купа Европе. Шпанска екипа Гирбау из Вика, после 3:1 у првом сусрету, славила је 3:0 у партијама у Новом Саду и прошла даље.
Detalj iz partije Maksuti – Vang  foto: M. Ristić
Фото: Детаљ из партије Максути – Ванг  фото: М. Ристић  

Тас на вагио гошћи било је огромно искуство двеју Кинескиња Ксије Лијан и Тинг Тинг Ванг које су после прве две партије обезбедиле пролаз у наредну рудну.

Прву партију је некадашња светска шампионка Лијан доста брзо решила у своју корист против помало уплашене младе Сибине Шурјан. Први сет прошао је муњевито, мада га је Кинескиња добила уз доста среће, а у преостала два се Шурјанова опустила и пружила веома добар отпор фавориту.

Кинескиња Тинг Тинг Ванг играла је савршену дефанзиву и меч добила на грешке Анете Максути. Максутијева је нападала, контролисала готов сваки поен, али је само у другом сету имала прилику да меч учини занимљивијим, међутим није успела.

Млада Тијана Јокић одиграла је веома добро против такође младе Шпанкиње Кладуије Ромеро и сва три сета које је изгубила – били су на разлику. У првом сету су обе девојке освајале по четири поена у серији, све до 8:8, а 10:9 и 11:10 имала је Јокићева, нешто касније и 13:12, али није успела да реализује сет лопте. У другом је Јокићева смањила број грешака и изједначила. Трећи и четврти сет добила је Шпанкиња, али не због своје добре игре, колико због вреле крви Јокићеве која није имала стрпљења у одлучујућим моментима.

М. Ристић

Нови Сад – Гирбау 0:3

НОВИ САД: Стонотениска сала СПЦ Војводина, гледалаца: 200. Шурјан – Лијан 0:3 (3:11, 8:11, 8:11), Максути – Ванг 0:3 (4:11, 12:14, 6:11), Јокић – Ромеро 1:3 (13:15, 11:7, 10:12, 10:12).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести