Првенство Србије у атлетици овог викенда у Београду

Првенство Србије за сениоре и сениорке у атлетици одржаће се овог викенда у атлетској дворани у Београду.
atletika, ass
Фото: ASS

Уједно ће овог викенда бити одржано и Првенство државе у вишебојима за сениоре, тако да ће првог дана, 2. фебруара такмичење почети трком на 60м у седмобоју у 11 часова. Званично отварање такмичења планирано је за 13 часова.

Љубитељи атлетике имаће прилику да гледају Михаила Дудаша оба дана такмичења, Бибић Елзана у трци на 1500м и 3000м, Јасмина Халилија у скоку увис, Лазара Анића и Страхињу Јованчевића у скоку удаљ, Асмира Колашинца у бацању кугле, Мају Ћирић у трци на 400м, Амелу Терзић у тркама на 800м и 1500м, Теодору Симовић у трци на 1500м и 3000м, Ању Лукић и Милицу Емини на 60м препоне, као и многе друге.

Након озбиљних и тешких повреда, два атлетичара се овог викенда враћају на атлетску сцену, Лазар Анић и Амела Терзић.

„Још увек сам у почетној фази припрема. Ове трке користиће ми као тренинг припрема пред лето, када планирам да се вратим у пуној форми. Прошло је пет месеци од моје повреде, и драго ми је што коначно трчим без бола. Надам се да ће дворана бити пуна и да ћу уз подршку гледалаца успети да истрчим обе трке“, рекла је Амела Терзић.

Такмичење овог викенда биће генерална проба за IV Serbian Open Indor Meeting, који ће се одржати 20. фебруара на истом месту.

Атлетска дворана биће отворена за све љубитеље краљице спортова који буду желели да бодре наше атлетичаре, а улаз ће бити бесплатан.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести