Првенство Србије у рвању: Пролетер шампион

Рвачи зрењанинског Пролетера освојили су титулу екипног сениорских првака Србије, победивши у Сенти у финалу плеј-офа београдски Партизан 5:3.
rvaci proletera
Фото: Рвачи Пролетера, фото: Дневник (М. Митровић)

Зрењанинци су практично наступали као на домаћем терену, јер је већина првотимаца стасала на струњачама у Сенти.У мечу за треће место суботички Спартак је био успешнији од београдског Радничког 7:1.  У полуфиналним мечевима Пролетер је био убедљив против лањског шампиона Спартака 6:2, у чијем саставу због повреде није наступао Давор Штефанек, док је Партизан остварио победу против Радничког 5:3.  Шампионски пехар и медаље победничкој екипи Пролетера уручили су председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић и председник Скупштине РС Србије Золтан Балинт. Признање за најбољег рвача Суперлиге у протеклој сезони понео је првотимац Пролетера Мате Немеш, а за најбољег младог рвача проглашен је Андреја Малетин из Партизана. Епитет најуспенијег тренера припао је тренеру Пролетера Војиславу Трајковићу, док је за најбољег судију проглашен Рудолф Леринц из Кањиже.

„Били смо супериорни и заслужемно смо вратили титулу државног првака, чему је допринео квалитет и тимски рад. Управо је тимски рад и допринео да понесем епитет најјуспешнијег рвача у лиги. Поред припрема у клубу прошао сам и компелтне припреме са репрезентативном селекцијом, па мислим да сам и због тога био спреман за све окршаје“, рекао је Мате Немеш, напомињући да је мислио да ће полуфинални меч против Спартака бити много тежи.

Без Давора Штефанека Спартак није могао да одбрани титулу. Тренер Суботичана Стојан Штефанек потврђје да је Давор изостао због повреде, те да су због тога морали да калкулишу, да иду на све или ништа.

„Да је Давор био у екипи била би сасвим другачија прича. Ми смо морлаи да ризикујемо, да против Пролетера идемо на нерешено, па да евентуално одлуче туш победе. Тај ризик нам се није исплатио, а за треће место били смо убедљиви против Радничког. Било је најреалније да смо ми и Пролетер били у финалу, али распореда прве четири екипе у лигашком делу био је такав да смо се сатали у полуфиналу. Пролетер је заслужено освојио титулу“, утисак је Стојана Штефанека.

Завршницу екипног сениорског првенства Србије приређена је у Сенти, где је мечеве пратило око 300 љубитеља рвања. На свечаном отварању, после поздравних речи председника РС Србије Жељка Трајковића, из техничких разлога изостало је интонирање државне химне, али су пропуст исправили гледаоци и рвачи који су отпевали “Боже правде”, за коју је речи иначе написао Сенћанин Јован Ђорђевић.

М. Митровић

ФИНАЛЕ

ПартизанПролетер 3:5

Судије: Леринц (Кањижа) и Марковић (Шабац). РЕЗУЛТАТИ - 60 кг: Кхатбулајев – Коломпар 0:1 (6:7), 67 кг: Гавриловић – Фрис 0:1 (техн. туш у 2.минуту), 72 кг: Ерски – М. Немеш 0:1 (техн. туш у 5,минуту), 77 кг: Малетин – Шурањи 1:0 (туш у 1.минуту), 82 кг: Бајловић – В. Немеш 0:1 (техн. туш у 2.минуту), 87 кг: Тодоровић – Добрев 0:1 (туш у 2.минуту), 97 кг: Пешут – Чаби 1:0 (техн. туш у 3.минуту), 130 кг: Живановић – Каyаја 1:0 (техн. туш у 4.минуту).

МЕЧ ЗА 3.МЕСТО

СпартакРаднички (БГ) 7:1

Судије: Торбица и Ненадић (Зрењанин). РЕЗУЛТЕТИ - 60 кг: Газдаг Yезев 1:0 (техн. туш у 3. минуту), 67 кг: Т. Нађ – Илић 1:0 (4:3), 72 кг: С. Нађ – Ђукановић 1:0 (5:3), 77 кг: максимовић – Чолић 1:0 (8:0), 82 кг: Чикош – Ковачевић 0:1 (1:7), 87 кг: Тот – Марковић 1:0 (5:3), Иветић – Дицков 1:0 (предаја), 130 кг: Фрањковић – Грујичић 1:0 (техн. туш у 2. минуту).

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести