Рели у Загребу: Душан Борковић доживео удес

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић и његов сувозач Игор Марковић доживели су удес на релију у Загребу.
ПР тим/Душан Борковић
Фото: ПР тим/Душан Борковић

Они су ударили у дрво при брзини од 97 километара на час, али на сву срећу нису озбиљније повређени. Борковић је изашао задњим левим точком са асфалта, незгодно је захватио земљани и шљунковити део пута и ударио у дрво. Брзо је реаговала екипа хитне помоћи, српска посада одведена је у болницу на детаљна испитивања и установљено је да нема тежих повреда код обојице.

Иначе, Борковић је, у шкоди Р5, одлично почео 48. издање релија Загреб опен. Од почетка је било евидентно да је један од најбржих возача и да ће водити велику борбу са фабричким возачем Хјундаија, Словенцем Роком Турком. Већ током шејкдауна Борковић је био најбржи испред Турка и Аустријанца Симона Вагнера. Поред шејкдауна, у суботу су вожена и два специјална испита на Јастребарском, недалеко од Загреба. Током првог од укупно осам специјала, Борковић и Турк су имали готово идентично време, Наш ас је деловао убедљиво, повећавао је предност у односу на конкуренте, али онда му се догодио удес.

Фото: ПР тим/Борковићев аутомобиле након удеса

Борковић је, после више него успешне декаде у светским и европским шампионатима на кружним стазама, одлучио да ове сезоне каријеру настави у релију. Возиће од 23. до 25. септембра Србија рели на којем је побеђивао 2019. и 2020. године.  

Г. М.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести